TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no): I kjølvannet av Rosenborgs avlyste trenerpresentasjon fredag formiddag, tok styreleder Ivar Koteng tok imot pressen på Brakka.
Der holdt Rosenborgs styreleder en kort pressekonferanse, hvor han svarte på spørsmål rundt konflikten med FK Haugesund.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Koteng åpnet med å forklare omstendighetene rundt den avlyste trenerpresentasjonen, og avslørte samtidig hvor mye RBK har tilbudt Haugesund for å kjøpe Horneland ut av avtalen før tiden.
– Vi har avlyst pressekonferanse med Horneland. Bakgrunnen er at det ble hysterisk bråk med Haugesund torsdag, sier styreleder Ivar Koteng.
– Vi blir hengt ut så inni hampen. Så vi har behov for å forklare dette. Vi tilbød Haugesund 1,1 millioner kroner for å få ham frigitt for i praksis ni arbeidsdager. Så ble vi hengt ut som umoralske i avisene. Vi står for det vi har gjort i denne saken, fortsatte Koteng.
Videre forklarte Koteng nok en gang at Horneland har underskrevet en kontrakt og at han starter i jobben senest 1. februar – noe både RBK og Horneland selv mener er i tråd med Hornelands oppsigelsestid i Haugesund.
FKH mener derimot at de har terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober. Rogalandsklubben mener dermed at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands avtale løper fram til 30. november 2019. Den kontrakten skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt.
På Eurosport.nos spørsmål om når RBK først tok kontakt med Haugesund om Horneland, svarte Koteng følgende:
– Jeg har ikke datoen helt klar, men det var kanskje rundt starten av desember. Da sendte vi brev til Haugesund.

Jusprofessor: – Bundet til Haugesund frem til 1. mars

Koteng forklarte videre at Horneland etter det sa opp sin nye avtale med Haugesund. Jussprofessor Hans F. Marthinussen ved Universitet i Bergen forteller imidlertid Adresseavisen at en kontrakt ikke kan sies opp før den har begynt å virke.
Han mener Horneland dermed er bundet til Haugesund frem til 1. mars.
– Horneland kan ikke bruke oppsigelsesretten før kontrakten er trådt i kraft, men da kan han bruke den. Og det er ingen måte Haugesund kan terminere den, om det ikke står i kontrakten at de har en angrerett, sier Marthinussen til avisen.
Videre forklarer han at FKH heller ikke på sin side kan terminere en kontrakt som ikke har trådt i kraft. Til avisen sier han at han tror det er Haugesund som har gjort en tabbe her.
– Jeg skjønner at Haugesund er frustrerte, men det er vanskelig å kritisere Rosenborg her. Her har man fort skrevet en ny kontrakt uten å tenke at Horneland er attraktiv for andre klubber, sier han og er overrasket over at Haugesund i det hele tatt inngår trenerkontrakter med en måneds oppsigelsestid.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12