• Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember
– Han har et mål om å komme seg opp og frem som trener, tror jeg. Han fortjener egentlig å prøve seg i en større klubb, sier den tidligere FKH-kapteinen Tor Arne Andreassen om Eirik Horneland.
Tirsdag meldte Adresseavisen at FKH-treneren og Rosenborg hadde vært i samtaler. Så langt har ingen i FKH-leiren eller i RBK-leiren bekreftet det, men Andreassen tror det ligger noe i spekulasjonene.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 KLOKKEN 18:04
– Ja, det er alltid noen som snakker i klubbene, og de skal ha blitt observert på flyplassen der oppe. Det er som oftes noe. Men han har ikke bekreftet eller avkreftet noe til meg heller, sier han til Eurosport.no.
Ifølge VG ønsker Rosenborg seg Horneland som hovedtrener frem til sommeren, før han da vil gå inn i rollen som assistenttrener. Andreassen tror dette passer Horneland godt.
– Han er utrolig flink på feltet, men liker seg ikke så godt i medias sykeløys og liker å jobbe i skyggene. Det gjør man som en assistent. Da er det ikke han det er fokus på. Jeg tror det passer han veldig bra, så det vil være et naturlig steg å gå fra FKH til Rosenborg.

– Setter seg i respekt

Tor Arne Andreassen spilte for Haugesund fra 2003, før han i fjor valgte å legge opp. I løpet av mange år som FKH-spiller ble han godt kjent med Eirik Horneland og forteller at de fortsatt er gode kompiser. 35-åringen tror Hornelands tøffe økter kunne passet bra i Rosenborg.
– Han er flink med mennesker, stiller knalltøffe krav og det tror jeg passer RBK bra. Han er hard i tilbakemeldingene, og kjører harde økter. De har blitt tøffere med årene, både intensitet og antall økter har tatt seg opp siden jeg spilte, noe som passer seg bedre i en bredere tropp. Jeg har jo fått med meg at de trener ganske tøft der oppe så det er ingen ulempe, forteller han.
Den tidligere FKH-spilleren forteller at Horneland er en trener som har fokus på å spille fotball.
– God kondisjon får du gjennom tøffe fotballøkter, det var noe som passet meg bra når jeg spilte der, sier han.
– Er han en autoritær person?
– Ja, det vil jeg absolutt si. Han setter seg i respekt og får han ikke respekten han fortjener, så sier han i fra.
– Det passer vel bra i Rosenborg?
– Ja, med den spillerstallen der oppe med litt stjerner, så må du ha en klar sjef. Det har de slitt med denne sesongen. De trenger virkelig en som setter skapet på plass, legger han til.

Twitter-melding

Onsdag ettermiddag skrev Andreassen en melding på Twitter om akkurat dette temaet:
I Twitter-meldingen står det blant annet at hvis Horneland går til Rosenborg, så kan Haugesund få penger og Alexander Søderlund. Han forteller til Eurosport.no hvorfor han skrev dette.
– Søderlund har slitt med spilletid, så det hadde vært naturlig siden han er Haugesund-gutt. Men i ettertid tenker jeg at hvis Horneland kommer opp, så kan det jo være at han ville fortsette i RBK. De kjenner hverandre fra før, så kanskje han kunne fått litt mer tillit.
Skulle Horneland gå til Rosenborg, må klubben ut på trenerjakt. Noe Andreassen ser på som en utfordring.
– Da får de en utfordring, for han er veldig flink og stiller tøffe krav. De mister en lokal skikkelse.
– For Horneland sin del er det spennende og positivt, og det er ikke overraskende at det er andre klubber som viser interesse. Han er en dyktig trener. Men det er ikke positivt for Haugesund når de ikke har noe i backup. Da vil de miste en FKH-mann, legger han til.
Sett denne?

Start tapte mot Haugesund – må ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen

Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 KLOKKEN 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 KLOKKEN 17:12