I forrige uke gikk daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, ut og bekreftet at RBK har satt i gang jakten på Stig Inge Bjørnebyes erstatter. En rolle som er enormt viktig for trønderne i gjenreisingen av RBK etter årets svake sesong.
Men rollen er spesiell i Trondheim. Her er det ikke som i de fleste andre klubber, at sportssjefen er øverste leder på sport. RBK har en ordning der hovedtreneren, som er mer kortsiktig, innehar den rollen.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Dette er også noe som begrenser trønderne i jakten på Bjørnebyes erstatter. De tunge navnene vil ikke gå inn i en rolle der hovedtreneren sitter over dem. Jeg mener også det er på tide at RBK endrer stillingsinstruksen til hovedtreneren. Det er ikke logisk at mannen som nærmest lever fra måned til måned skal sitte med det øverste ansvaret. Det vil aldri kunne skape den kontinuiteten i utviklingen som klubben drømmer om. Glem Nils Arne Eggen, den mannen er et unikum og unntaket fra regelen.
Rosenborg bør få inn en karismatiker i rollen. En som kommer inn og «eier» rommet. Et ansikt utad som er med og bygger opp populariteten til klubben. RBK har blitt grå og kjedelig det siste året og det er en egenskap dem ikke kan leve med. De må spenne buen og sikte høyt, de er i en posisjon der de kan få inn attraktive navn.
Jeg mener at RBK bør ut av landet for å finne en erstatter til Stig Inge Bjørnebye og disse tre er mine kandidater.
  • Lad opp til Eliteserie-runden: Se Fotball Direkte på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge fra klokken 17.00
Jesper Jansson:
Denne mannen bør stå høyt på listen. Han har stor erfaring fra sportsdirektørjobben og var sjefen for Helsingborg i perioden 2008-2014. I den perioden vant de blant annet Allsvenskan, samt cupgull. Han har etter det jobbet som scout før blant annet FC København, før han tok over som sportsdirektør i Hammarby 2017. Suksessen har ikke latt vente på seg der og Jansson er på vei å bygge opp en gullkandidat. Han har denne sesongen også solgt spillere for titalls millioner og har god teft på spillermarkedet.
Han kjenner i tillegg norsk fotball etter sine år i Stabæk. Han har riktignok en god jobb i Sverige for et bra lag akkurat nå, men Rosenborg er en større klubb og har et større potensial. Jeg tror Jansson hadde vært meget interessert i denne jobben.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Troels Bech
Dansken har stor trenererfaring fra mange Superliga-klubber, men i den rollen er han omdiskutert. Jobben han gjorde i Brøndby som sportsdirektør er ikke omdiskutert, men ekstremt bra. Han tok en klubb med knekt rygg og etter drøyt 3 og ett halvt år i sjefsstolen hadde han satt den danske storklubben i sin beste økonomiske situasjon på ti år.
Han er et verbalt geni som prater flere ulike språk flytende, en karismatiker av rang som eier rommet han går inn. I tillegg er han en sympatisk mann som er fin å samarbeide med og en som kan bygge klubb. Hadde blitt en perfekt ambassadør før trønderne.
Bech er på jordomseiling etter at han trakk seg fra Brøndby og kanskje den som er lettest tilgjengelig. Bech var tidligere aktuell for Brann, men den gangen som trener. Til slutt var det Steinar Nilsen som fikk jobben hos rødtrøyene.
Bosse Andersson:
Den karismatiske svensken er en som skaper liv og røre rundt klubben. Det er en egenskap som trønderne virkelig trenger. Men fremfor alt er Bosse en fagmann av ypperste kvalitet. Han vant tre SM-gull og tre cupgull tidlig på 2000-tallet med Djurgården. Etter noen år i skyggen kom han tilbake til et Djurgården i krise i 2013, både sportslig og økonomisk. En mye dårligere situasjon enn det RBK er i nå.
Etter å ha kommet tilbake har han solgt spillere for enorme beløp, langt over 200 millioner og bygd opp en klubb som sto med begge beina i gjørma og var nær konkurs. Bosse har skapt et fundament for klubben å stå på, og jobben han har gjort er nærmest sensasjonell. Andersson har vist en enorm teft på markedet og er beryktet i forhandlingene. Han er en sterk leder som ikke er redd for å stikke frem nesen og gå i bresjen. En leder som virkelig kan løfte RBK.
Det er vel kanskje tvilsomt om Andersson er tilgjengelig etter det sensasjonelle gullet med Djurgården. Men igjen, Rosenborg er Skandinavias nest største klubb og det verste som kan skje er at dem får et nei. De må prøve seg på Bosse.
Sett denne?
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39