To runder før slutt kan vi stå overfor en av de villeste avslutningene i Eliteserien på lang, lang tid. I øyeblikket er det fem poeng som skiller Ranheim som er nederst, opp til Lillestrøm på 11. plass.
Men etter den nest siste serierunden kan det være så lite som to poeng som skiller seks av lagene med én kamp igjen. Ser man på resultatene den siste tiden er dette scenarioet heller ikke helt utenkelig, selv om det skal litt til at fem kamper får akkurat disse resultatene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
For at vi skal få den tetteste avslutningen på sesongen må følgende skje:
  • Ranheim slår Lillestrøm - Ingen av lagene har vært i god form, men Lillestrøm har ikke vunnet på ni(!) kamper.
  • Strømsgodset slår Brann - To lag som har slitt med å vinne. Brann vant sist mot Odd, men før det hadde de syv kamper uten seier. Godset har ikke vunnet på seks kamper.
  • Mjøndalen tar ett poeng mot Stabæk - Mjøndalen har en tøff oppgave. Stabæk har vunnet fire av sine seks siste, og har heller ikke tapt noen av disse. Mjøndalen slo Ranheim sist, men hadde før det ni kamper uten seier.
  • Sarpsborg 08 taper mot Haugesund - Østfoldingene har vist god form til tross for stortapet mot Kristiansund forrige runde. Haugesund er også i brukbar form og har kun tapt én av de siste ni. Det har likevel bare resultert i to seiere.
  • Tromsø taper mot Odd - Odd på hjemmebane er en tøff nøtt å knekke, noe ingen har klart så langt. Tromsø har variert en del i det siste, og kan få det tøft mot et Odd som er ubeseiret på Skagerak Arena.
Dersom dette blir utfallet vil tabellen blant de siste seks lagene se sånn ut (dersom målforskjellen ikke endres dramatisk):
Plassering:Lag:Poeng:
11. Lillestrøm29
12.Tromsø29
13.Strømsgodset29
14.Sarpsborg 0828
15. Mjøndalen28
16.Ranheim27
Det vil legge opp til en vanvittig siste serierunde om én uke. Samtidig er det usikkert hvordan lagene ligger an, rett etter en landslagspause.
– Disse to siste ukene har vært et mareritt for mange som bare går rundt og venter på å spille de to siste kampene, så kan du få enda en uke til. Det er tøffe tider for mange, sier fotballekspert, Tor Ole Skullerud.
Artikkelen fortsetter etter videoen:
Også kommentator, Kenneth Fredheim gleder seg til siste serierunde og tror det kommer til å bli en spenning i klubbene vi sjeldent ser.
– Det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan nervene kommer til å være de to serierundene, sier han og legger til at han tror Godset kommer til å kjenne ekstra på det før søndagens kamp mot Brann.
– De var seriemestere i 2013 og et stabilt topplag i året før og etter. Fra å være stort sett topp fire til dette. Den kontrasten er stor og nervene i Drammen er voldsomme, sier han.
Alle lagene har hatt en pause fra seriefotballen på to uker. Skullerud er veldig spent på hvordan klubbene har brukt den ekstra treningstiden.
– Mange pleier å ta fri i de periodene for å få overskudd, men hvordan disponerer du tiden for å få det beste ut av hver enkelt spiller nå inn i to helt avgjørende kamper. Det er en veldig vanskelig balansegang. Skal man trene fysikk? Jeg tror ikke det har så mye å si. Det meste ligger nok i topplokket på spillerne som skal ut å prestere, forteller han.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03