Oppdatert 20/10/2019 klokken 12:10 GMT+2

De inviterte til fest på egen hjemmebane lørdag kveld, men i et ganske så folketomt lokale kom brysomme gjester på besøk, forsynte seg grovt og dro hjem uten vilje til å bidra til å rydde opp i det voldsomme rotet de etterlater seg.

Adam Larsen Kwarasey

VALLE (Eurosport.no):
Vålerenga - Stabæk 0-2
– Det var en grusom start. Vi var passive og ikke i nærheten av det vi snakket om før kampen. Vi tapte denne kampen de første 25 minuttene, sa en skuffet Ronny Deila til Eurosport.
Vålerenga gikk inn til kampen uten seier på sine ti siste kamper i Eliteserien. Den dystre fasiten viste fem uavgjorte og fem tap, siden 6-0-seieren over Bodø/Glimt 5. juli.
Sist Oslo-laget hadde en lengre rekke uten seier i Eliteserien, var helt tilbake i 1994, da de gikk elleve kamper på rad uten seier i serien mellom april og juli.
For trener Ronny Deilas del er det også verste rekke. Han har aldri gått elleve på rad i en sesong i Eliteserien uten seier. Han har to ganger syv på rad uten seier, for Strømsgodset, i 2008 og 2011.
Lørdag inviterte klubben til en hel festdag med idrett, i samarbeid med hockeylaget. Det ga dessverre ikke store utslag på tribunen, der det var heller glissent.
(Artikkelen fortsetter under):
Og kampen startet marerittaktig. Allerede etter rundt fem-seks minutter satte Sammy Skytte inn sitt første mål for Stabæk, han sikkert omsatte returen fra Adam Larsen Kwarasey på sitt eget skudd i forkant. En drømmestart for gjestene fra Bærum.
Og etter bare 16 minutter ble vondt til verre. Daniel Braaten fikk leke seg på Intility-parketten som om det var «Skal vi danse», og Luc Kassi hadde godt over halve 16-meteren alene, da han mottok ballen fra veteranspissen. Midtbanemannen gjorde ingen feil og skallet inn 2-0 til Stabæk.
Etter halvtimen traff også Daniel Braaten stolpen etter godt forarbeid av Kassi, men Vålerenga fikk etter hvert avverget.
Det fikk også Ronny Deila til å ta grep fra benken. Devyer Vega ble erstattet av Herolind Shala etter om lag 30 spilte minutter.
– Vega har ikke vært verre enn noen annen, men det er nok for å sende et signal og markere at det han har sett den første halvtimen ikke er bra nok, kommenterte Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
(Artikkelen fortsetter under pauseintervjuet med Dønnum):
Byttet satte litt fart i Enga, som kom seg til noen sjanser. Størst var den Mathias Vilhjalmsson fikk, da han styrte ballen over det åpne målet fra kloss hold. Han kan nok unnskyldes med at den kom veldig fort på ham, men der kunne Vålerenga fått en veldig etterlengtet redusering.
Sekunder før pause banket også Mohammed Abu til via hanskene til Marcus Sandberg og traff stolpen klokkerent. Ballen var også innom foten til Andreas Hanche-Olsen, og satte nok ut Stabæk-målvakten litt.
Skuffelsen og irritasjonen lå nærmest utenpå drakta i VIF-leiren etter først akt.
– Jeg skjønner faen ikke hva vi holder på med. Det er pinlig, sa en rasende og frustrert Aron Dønnum til Eurosport i pausen.
Andre omgang var riktignok mye bedre fra hjemmelaget, og de skapte noen sjanser. Men målene uteble.
Så pådro Aron Dønnum seg et gult kort som ville holdt ham utenfor rival-møtet med Lillestrøm borte i neste runde, men etter 73 minutter gikk han også tøft inn i en takling på Daniel Braaten og fikk sitt andre gule. Frustrasjonshylene da han tuslet av banen og inn i garderoben var ikke til å ta feil av.
Dette var sesongen Vålerenga skulle kjempe om medaljer. I stedet er de bare seks poeng over kvalikplass, med en kamp mer spilt enn de andre lagene.
Med tre poeng her er Stabæk oppe i 29 poeng, likt med VIF. Det er like mange som klubben fra Nadderud tok hele forrige sesong. De sto uten seier på sine fem siste bortekamper i Eliteserien, men det var altså før turen gikk til Intility.