BEKKESTUA (Eurosport.no):
11. juni kom nyheten om at gulltreneren fra 2008 var bekreftet tilbake i klubben. Henning Berg hadde forsvunnet ut portene til kypriotiske AC Omonia, og klubben trengte en ny løsning på trenersiden.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Svensken, som var i Stabæk i perioden 2005 til 2010, kom inn på en avtale ut sesongen.
Det har foreløpig vært en aldri så liten suksess. Selv om laget fortsatt ikke er sikret ny kontrakt, og veldig fort kan havne ordentlig i trøbbel i feil ende av tabellen, har spillet løftet seg.
Partene er allerede i dialog om å forlenge avtalen, og Jönsson har brukt deler av landslagspausen til å tenke.
– Ja, litt. Det går i positiv retning, selv om jeg er enda mer opptatt av Vålerenga-kampen og nuet, for nuet er viktig. Men det er en hel del som taler for Stabæk og Stabæk som klubb i fremtiden. Det kommer en ny stadion, men den kommer ikke i morgen eller neste år, men den kommer. Det tror jeg er viktig for fremdriften. Så har vi gjort et par vellykkede salg også, som gir en trygghet for klubben. Så jeg synes det ser positivt ut, sier Jönsson til Eurosport.
– Du heller mer mot å fortsette enn å ikke?
– Nja, jeg kan ikke veie det til deg på den måten, men vi er i samtaler uten at noen av partene er stresset, for vi synes vel begge at nuet er viktigere. Men det går i positiv retning, kan vi vel si.
Til tross for at det allerede er dialog, foreligger det ikke noe tilbud på bordet – ennå.
– Nei, det er det ikke. Vi er bare litt i «försnack».
– Klubben virker å være veldig positiv til at du skal fortsette, er det bare din avgjørelse?
– Nja, om det er det, vet jeg ikke. Men jeg opplever det også som veldig positivt fra klubben, så vi fører dialogen i positiv retning, synes jeg.
(Artikkelen fortsetter under):
Da Eurosport var til stede på treningen ute på Nadderud mandag, var en rekke spillere borte enten på landslagsoppdrag eller opptatt med restitusjonstrening etter å ha spilt andrelagskamp kvelden i forveien.
Derfor var det seks stykker fra støtteapparatet fordelt på bare ni spillere, og det ble brukt masse tid på instrukser og enkeltdetaljer med flere av spillerne.
En av dem var kaptein Andreas Hanche-Olsen.
– Vi kan kommunisere med ham om alt, og akkurat nå var det fotballfaglig. Det er fint å kunne sparre med hovedtreneren slik. Det er viktig, sier han til Eurosport.
– Hva han Jönsson tilført?
– En ny giv. Vi har sett bra ut etter at han kom inn. Han har fått orden på det defensive, som er mye bedre enn det har vært. Og det er stadig fremgang i det offensive, selv om det fortsatt er litt å ta tak i der, for å score flere mål og skape flere sjanser. Det er Janne rett mann til å gjøre.
(Artikkelen fortsetter under):
Laget i den forrige perioden, særlig i gullsesongen 2008, begeiret med en meget flott angrepsfotball. Nå trekker altså forsvarsspilleren frem det motsatte.
– Så han kan det defensive også, altså?
– Ja, han kan visst begge deler. Det er fint, så får vi håpe det løsner i angrep også.
– Hva er positivt hvis han fortsetter?
– Vi får muligheten til å bygge videre på det han har innført nå. Med en hel preseason kan han sette enda mer preg, han tok jo over midt i sesongen og da er det ikke alltid man får justert akkurat som man vil. Men da kan vi få muligheten til å bygge noe, så det er ønskelig at han fortsetter, sier Stabæk-kapteinen.
Sett denne?
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53