BEKKESTUA (Eurosport.no):
– Jeg mener norsk fotball savner de store profilene, de som tør å ta litt plass være seg selv og by på seg selv uavhengig av resultater. De som har erkjent at vi er en del av underholdningsbransjen, og som leverer litt deretter.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
I Stabæk driver de derfor med medietrening, men ikke i den formen man kanskje skulle anta. Normalt sett assosierer man det med å unngå feil uttalelser som kanskje stiller klubben i et dårlig lys og som skaper unødvendig støy og oppmerksomhet.
– Det er ikke for å begrense dem, men for at de skal bli trygge i rollen som intervjuobjekter. Vi ønsker ikke å legge bånd på dem slik at de blir strømlinjeformet. Det er snakk å forbedrede dem på hva som venter. Så alle kan bli litt klokere og bedre kjent med dem.
En av fellene er de såkalte standardsvarene, som «en kamp av gangen».
– Det vi ser her i Stabæk er at vi er nødt til å begynne tidligere. Vi har en intensjon om etablere et program for de yngste spillerne når de kommer inn i akademiløpet, som gjør dem i stand til å møte media i en veldig tidlig alder og rett og slett skolere dem.
(Artikkelen fortsetter under):
Det kan være snakk om en ukentlig oppfølging der unge spillere får prøvd seg på ulike, tenkte scenarioer som kan dukke opp senere i karrieren. Vistnes er likevel ikke redd for å skape en gjeng helt like «Stabæk-maskiner».
– Og så vil vi jo at de skal bruke sine kanaler, for vi lever jo i en veldig fragmentert medieverden, med masse kanaler og en enorm tilgang på informasjon. Det gir oss som klubb nye muligheter som vi ikke hadde for 10-15 år siden, men det krever også enda litt mer enda litt mer av spillerne, for vi ønsker at de skal være med på å bidra til å skape det engasjementet som fører folk tilbake på tribunene. Et større ansvar hviler rett og slett på klubbene.

Tøff konkurranse

Slik sett er man nødt til å ta opp kampen med realitykjendiser og bloggere og influencere og hva det måtte være som «stjeler» oppmerksomheten, spesielt fra den yngre garde.
– Ja, du er inne på det der. Det er dem vi på en måte konkurrerer med. Det er influencere som preger en del av det som konsumeres i dag, av unge, og skal vi nå morgendagens supportere så er våre spillere nødt til å komme litt mer ut av seg selv og by mer på seg selv.
– Profilerer som engasjerer, som du mener det er for få av i norsk fotball?
– Ja, helt klart. For konkurransen er knallhard, så det som holdt i går eller for fem år siden, det holder ikke i dag og det holder i hvert fall ikke i morgen. Vi må ha spillere, trenere, klubber, organisasjoner: Hele norsk fotball må utstråle en energi som gjør at folk har lyst til å gå og støtte laget, gutten i gata, jenta i gata.
Derfor ønsker han seg også rett og slett mer temperatur, også fra egne spillere i intervjusituasjoner. Spørsmål og svar i forkant av Vålerenga - Stabæk til helgen er et godt eksempel.
– Jeg vil jo gjerne at spillerne skal tørre å mene noe om forholdet til Vålerenga, jeg mener det bør være mer fyr på bålet der. Det kan være en sunn rivalisering, det er øst mot vest. Vi ser i Stockholm at de har fått det til på en helt annen måte. Selvfølgelig bygget opp gjennom flere år, men vi må ha et oppgjør mellom Stabæk og Vålerenga som betyr mer enn det gjør i dag. Da er det opp til oss, spillerne og supporterne å ta opp hansken. Det er lov å melde litt i sunne former.
– Du er ikke redd det skal bli litt oppkonstruert, nærmest klein stemning da, hvis de står her og fyrer bare for å fyre?
– Jo, men en ting er hva som skjer på kort sikt. En annen ting er at vi er nødt til å begynne et sted, og ha en tidshorisont på det. Stabæk er en ung toppklubb, det er vel bare Sarpsborg som er yngre enn oss. Det er veldig naturlig at Stabæk - Vålerenga blir et oppgjør som folk omtaler som et derby. Ikke bare LSK - VIF som det er i dag, eller VIF - Brann, eller Rosenborg - Brann. Vi må ha lokaloppgjør som betyr noe for folk, at de kjenner på at «Vi er Stabæk og de er Vålerenga» og nå skal vi gjøre opp på banen og på tribunen.

Adrenalin og straff

De siste årene har det også vært noen tilfeller det spillere har vært straffet for uttalelser til media.
– Er det med å legge bånd på bygging av profiler?
– Det har vært ulike epioder. Jeg er heller for at spillerne skal få lov til uttale seg ganske fritt, og så får man heller gå inn og justere litt underveis. Det er tross alt snakk om underholdning og det forplikter. Vi må senke terskelen for hva det er lov å mene på TV og i spaltene.
– Så «jævla dommerfaen» må være lov i et pauseintervju?
– Nja, men altså med normal folkeskikk, da. Så er det jo klart at adrenalinet pumper, men da må man også ta litt høyde for det. Når det skal være kamera på Thomas Lehne Olsen i pausen, så kan det forekomme, men hva er det som skjer i neste omgang? Hvis han går inn og korrigerer seg selv så tenker jeg at det må være lov. Temperatur, ja, man får lov til å si noe. Så skal jeg ikke si at det er legitimt å si noe slikt, men det er lov å si at man angrer på det man sier i etterkant også. Man må vurdere hvilken situasjon og setting ting er sagt i.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53