– Det er noe dritt å få kniven på strupen med «signer, ellers blir du benket». Det er ikke noe å legge skjul på, alle skjønner at det ikke er noen god situasjon for en fotballspiller, forteller Sondre Rossbach i siste episode av Eurosports Eliteserie-podcast.
Foran forrige sesong ønsket han ikke å signere en ny kontrakt på grunn av at han ønsket å prøve lykken i utlandet. Da han derimot fikk et ultimatum om å signere ny kontrakt eller å bli benket, gjorde han en helomvending.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Spill Eliteserien Fantasy: Klikk her for å sette opp ditt drømmelag.
– Jeg fikk det samme presset som Fredrik Oldrup Jensen fikk tidligere, med at jeg ble kastet ut i kulden. Det endte med at jeg måtte signere ny kontrakt for å kunne konkurrere på lik linje med de andre. Det er viktig å få spilletid når man er ung, fortalte Rossbach før han la til:
– Da endte det jo med at Viljar (Myhra) gikk ut kontrakten, og så reiste til Godset. Det er helt sikkert et bra valg for ham å få spille der. Så står nå jeg her igjen, nå da.
Saken fortsetter under videoen. Se hele podcasten her:
Rossbach har for tiden bare en kontrakt som går ut 2019. Tidligere i vinduet var den svenske toppklubben Djurgården interessert i å signere 23-åringen, men endte til slutt med å hente Pål Kristian Bråtveit fra Haugesund istedenfor. Bråtveit ble nylig også tatt ut på landslaget.
Fredrik Oldrup Jensen kom tilbake til Odd på lån foran denne sesongen, men også han opplevde en lignende situasjon som Rossbach for tiden opplever. Oldrup Jensen ble solgt fra Odd til belgiske Zulte Waregem i 2017, og brukte høsten i fjor på lån hos IFK Göteborg.
LES OGSÅ: Dansk midtstopper klar for Haugesund
– For min egen del husker jeg situasjonen der jeg innerst inne ønsket at jeg skulle bli solgt for 20 millioner og at alle jublet. Odd får pengene og jeg får sjansen i utlandet, men fotballen er ikke alltid slik. Norsk fotball har ikke den høyeste sstandingen ute i Europa. For at norske spillere skal komme seg ut må det noen ganger være på billigsalg, fortalte Oldrup Jensen før han avsluttet.
– Nå løste det seg heldigvis på en ganske god måte for min del, så jeg er veldig glad for at Odd kunne sitte igjen med littegrann i etterkant.
Har du sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03