OSLO(Eurosport.no):
I mars skal Norge spille mot Spania på bortebane, og Sverige hjemme på Ullevål, i de første kampene i kvalifiseringen til EM som skal spilles i 2020.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
4 TIMER SIDEN
– Det er en veldig tøff start og møte ett av verdens beste landslag borte, for å så møte Sverige bare et par dager etterpå. Vi skal se til å gjøre to gode kamper så får vi håpe og tro at vi kan komme ut derfra med litt poeng, sier Lars Lägerback til Eurosport.no.
I tirsdagens uttak fant landslagstrener Lars Lagerbäck plass til Djurgården-keeper Per Kristian Bråtveit. Den unge keeperen er nå for gammel til u-21 landslagslaget og med Ørjan Håskjold Nyland ute med skade falt den tredje keeperplassen til Djurgårdens nye signering Per Kristian Bråtveit. 23-åringen valgte i fjor høst å takke nei til å spille på u-21 landslaget.
– Nå når Ørjan er skadet så ser vi etter litt yngre keepere for å ha i troppen, men de må holde nivået på a-landslaget. vi synes han hadde nivået inne så dette er en god mulighet til å få se han som person og se han i vårt miljø, sier Lars Lägerback til Eurosport.no.
Bråtveit selv hadde følgende å si om landslagsuttaket.
– Det er dritkult. Haugesunds Avis ringte meg for et par dager siden og spurte om landslaget, og jeg visste ikke helt når det var engang, så jeg ble tatt litt på sengen, forteller Bråtveit til Eurosport.no etter å ha blitt tatt ut.
23-åringen er den eneste i troppen som for øyeblikket står uten landslagskamper, men han har fått 26 kamper på aldersbestemte landslag, og han legger ikke skjul på at konkurransen om keeper-plassene er hard.
Se hva Lägerback sa etter pressekonferansen her! Saken fortsetter under videoen:
– Nyland kommer jo tilbake fra skade en gang og da blir det beinhardt å holde seg inne der, men du vet aldri. Om det går bra nå og ting flyter litt så kan mye skje. Nå får jeg med meg to dritkule kamper, mot Sverige og Spania, så det blir jo en opplevelse bare det. Først å fremst ønsker jeg å vise litt hva jeg kan og at jeg har nivået inne og at jeg har noe der å gjøre, sier Bråtveit til Eurosport.no.
I EM-kvalifiseringen skal Norge spille mot Spania, Sverige, Romania, Færøyene og Malta. Dersom Norge ikke kvalifiserer seg igjennom kvalifiseringen, så vil de ha en ny sjanse når de skal spille play-off mot de andre gruppevinnerne fra gruppe C i Nations League, hvor de i fjor høst vant gruppen.
Bråtveit som har over 100 kamper i Eliteserien for Haugesund forlot i januar norsk fotball til fordel for den svenske hovedstads-klubben Djurgården. 23-åringen har allerede fått debuten sin for Djurgården i den svenske cupen, og hovedstadsklubben slo nylig ut erkerivalen deres Hammarby i den svenske cupen.
– Det har gått på skinner siden jeg kom hit. Vi slo Hammarby ut av cupen nå på søndag i derbyet, så det har vært veldig bra siden jeg kom hit, sier keeperen om hans korte tid i Sverige så langt.
Hele troppen:
Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
Sten Grytebust - Odense
Per Kristian Bråtveit - Djurgården
Kristoffer Vassbakk Ajer - Celtic
Haitam Aleesami - Palermo
Omar Elabdellaoui - Olympiacos
Even Hovland - Rosenborg
Birger Meling - Rosenborg
Håvard Nordtveit - Fulham
Sigurd Rosted - Gent
Jonas Svensson - AZ Alkmaar
Mats Møller Dæhli - St. Pauli
Mohamed Elyounoussi - Southampton
Markus Henriksen - Hull
Stefan Johansen - West Bromwich
Martin Linnes - Galatasaray
Ole Kristian Selnæs - Shenzhen
Martin Ødegaard - Vitesse
Tarik Elyounoussi - AIK
Bjørn Maars Johnsen - AZ Alkmaar
Ola Kamara - Shenzhen
Joshua King - Bournemouth
Alexander Sørloth - Gent
Har du sett denne?
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
7 TIMER SIDEN