– Han kan spare seg for «klubben i sitt hjerte» og den greia der. Vi skal ikke være bitre, men du må stå for det du blir enig om og spille med åpne kort.
Det er dommen til Rekdal etter at han har lest uttalelsene fra tidligere Start-spiller Lars Jørgen Salvesen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Den ferske Sarpsborg 08-spilleren hevdet han aldri hadde noen avtale om å komme tilbake til Start etter å ha blitt solgt til Ull/Kisa, og det er dette som er grunnlaget for konflikten.
– Vi hadde aldri latt han gå uten at intensjonen var at han skulle komme tilbake. Vi kunne hatt en skriftlig avtale, men det er ikke lov og det var ikke mulig med utlån. Vi kunne ikke lage noen annen avtale enn det som ble gjort, sier Rekdal.
Start inngikk i stedet en «gentlemen’s agreement» med Ull/Kisa om at de kunne hente spilleren for en billig sum etter sesongen. I overgangen mener også Start at det lå en «gentlemen’s agreement» med Salvesen om at spilleren skulle komme tilbake etter sesongen, men kristiansanderen hevder det aldri har vært noen felles forståelse om dette.
Derfor valgte han i stedet å gå til Sarpsborg 08.
Les hva Salvesen svarer på Rekdals kommentarer nederst i saken!

Rekdal: – Det er tullprat

Spissen forklarte det på følgende måte for Eurosport.no torsdag:
– Jeg hadde ikke noen avtale med Start. Det var Ull/Kisa som hadde en «gentlemen's agreement» med Start. De hentet meg til en billig penge, men jeg har aldri hatt en avtale om å komme tilbake. Det kan være at de har tenkt det slik, men det stemmer ikke, sier Salvesen.
Det er disse uttalelsene som får Rekdal til å reagere.
– Det er tullprat. Vi hadde aldri latt han gå om vi visste at det ble som det ble. Da kunne vi beholdt han for å spille på andreaget. Han ville spille på et høyere nivå på høsten, så da lagde vi en sånn avtale, sier Rekdal, og legger til:
– At han kan påstå det er bare tull. Papirmessig er det greit at han har valgt det, men å si at intensjonen bak det var annerledes er bare bullshit.

Mister lokal spiller: – Helt for jævlig

Start-treneren sier han selv var med på samtalen da Salvesen ville lånes ut, hvor man til slutt ble enige om en overgang på grunn av vanskelighetene rundt et utlån.
– I og med at det ble en overgang kunne du ikke lage en skriftlig kontrakt på at han skulle tilbake. Det er poenget her. At han påstår at det ikke er tilfellet er bare tull. Han vet inderlig godt at han i utgangspunktet var på et lån som ble gjort til en overgang, så vi skulle hente han tilbake etter sesongen.
– At Start sitter igjen og mister en lokal spiller på den måten som det har skjedd på er helt for jævlig for å si det rett ut.

Rekdal: – Viser hvor lite man kan stole på folk

Rekdal sier han tror mange i Start føler seg lurt og sier at han på en måte også føler seg lurt av Salvesen.
– Alle vet hva som var bakgrunnen for denne avtalen. Jeg snakket med Lars Jørgen flere ganger og påpekte at vi definitivt ville ha han tilbake, men det burde ikke være nødvendig å si det. Jeg begynte å skjønne at han vurderte andre ting, men det kunne ikke være tilfellet, for vi hadde en avtale, en «gentlemen’s agreement», om at han skulle tilbake. Den har han sett forbi, mener Rekdal.
– Det er veldig overraskende. Jeg skjønte ingenting da det begynte å gå den veien. Sånn er det blitt i denne bransjen.
50-åringen, som tidligere har vært Eurosports fotballekspert og Vålerenga-trener, er klar på at han lever godt med at Salvesen ikke er Start-spiller etter at denne situasjonen dukket opp.
– Jeg vil ikke ha spillere som ikke vil spille for Start. Vi kan ikke bygge et lag på folk som ikke står for det som er avtalt. For meg er det helt greit at han går videre. Jeg har ikke noe problemer med det når det ble som det ble, sier Rekdal, og understreker:
– Hele greia blir dumt. Det viser hvor lite man kan stole på folk. Det er det som er skuffende, og det jeg irriterer meg mest over. Jeg respekterer at han ikke vil spille for Start, men han får si sannheten. Jeg går ikke med på sånne ting. Jeg står 100 prosent bak det TK sier, konkluderer Rekdal.
Lars-Jørgen Salvesen har lest saken med kommentarene til Rekdal og sier dette:
– Synes det er dumt at det har blitt som det har blitt. Ønsker ikke å komme med flere innspill, for jeg har sagt mitt. Jeg står 100% for alt jeg har sagt til dere og FVN, at de mener og sier noe annet kan jeg ikke skjønne, skriver han i en SMS til Eurosport torsdag kveld.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03