Scanpix

Oppgitt Start-leder: – Har aldri opplevd noe lignende

Oppgitt Start-leder: – Har aldri opplevd noe lignende

17/01/2019 12:51Oppdatert 17/01/2019 18:29

Torsdag ble Lars Jørgen Salvesen presentert som Sarpsborg 08-spiller. Det skjer kun dager etter at han avslo Start og argumenterte for hvorfor han ville bli i Ull/Kisa. Det får Starts sportslige leder Tor-Kristian Karlsen til å reagere.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

– Timingen er spesiell. Vi fikk tilbakemelding fra han, der han argumenterte for å bli i Ull/Kisa. Timer etterpå får vi vite at han er på vei til Sarpsborg 08, sier Karlsen til Eurosport.no.

At spilleren takket nei til Start overrasket den sportslige ledelsen i Start. Noe av årsaken er at det skal ha vært viktig for Salvesen å få til en slik tilbakekjøpsordning fordi han ønsket en bekreftelse på at han hadde en fremtid i Start og at det var en intensjon om å bli hentet tilbake etter sesongen. Ull/Kisa forholdt seg til denne avtalen og Start fikk mulighet til å snakke med kristiansanderen om en retur tilbake til Sparebanken Sør Arena, men istedenfor ble han solgt til Sarpsborg 08.

– Synes det er spesielt at de samtalene vi hadde i forkant, plutselig er glemt

Karlsen bekrefter at Salvesen flere ganger gjennom høsten har hatt samtaler med trener Kjetil Rekdal. Starts sportslige leder vil ikke si noe om hva de pratet om, men Start forventet at han kom tilbake til Sørlandet. Så kom beskjeden om at han takket nei til klubben. Karlsen mener de strakk seg langt for at Salvesen skulle spille i Start kommende sesong.

– Kjetil har hatt flere samtaler med ham i høst og belyste hvordan han skulle bruke ham i 2019. Også jeg har brukt betydelig tid og ressurser på denne saken gjennom jul og nyttår. Det er svært forunderlig at det tok en slik vending, men vi kan ikke tvinge noen til å spille for Start. Vi har andre gode alternativer og andre offensive spillere vi nå skal satse på, sier Karlsen.

Salvesen har ikke besvart Eurosport.nos gjentatte henvendelser om saken.

At de lot ham gå til Ull/Kisa var av hensyn til at 22-åringen skulle få spilletid og komme seg etter bruddskaden han pådro seg våren 2018.

– Kjetil var klar på at han var et stykke unna den formen som han ønsket for at han kunne bidra i Eliteserien. Vi kom frem til en gunstig løsning da Ull/Kisa kom med en henvendelse. Dette ble gjort i førsterekke for at spilleren skulle få spille fotball på jevn basis og få muligheten til å spille seg i form.

– Utgangspunktet var at han skulle spille for Start igjen i 2019 mot at vi betalte en overgangsum, som var en premie til Ull/Kisa for at de skulle hjelpe til med å få i gang spilleren igjen og få dekket sine lønnskostander, sier Karlsen.

– Hvordan synes du han har opptrådt?

– Vi må akseptere at han velger å gjøre som han gjør. Vi følte at vi hadde en forståelse av at han skulle spille i Start i 2019. Vi hadde også en avtale med Ull/Kisa om at han kunne komme tilbake til Start på veldig gunstige betingelser. Vårt utgangspunkt var å gi han en mulighet for å spille seg i form på høsten i OBOS-ligaen. Jeg synes det er spesielt at de samtalene vi hadde i forkant av avtalen, plutselig var glemt senere på året.

– Tror dere han visste om at det var tilbud fra Sarpsborg 08 og derfor takket nei til dere?

– Det kan jeg ikke spekulere i. Jeg konstanterer at ting skjer raskt i norsk fotball.

– Jeg synes hele affæren er forunderlig

– Føler du deg lurt?

– Jeg har holdt på med dette i 20 år og har lært at man må forvente det uventede. Når vi tar den tunge turen ned så er det klart at det påvirker veldig mange ting. Man kan aldri være hundre prosent sikker på utfall i overganger og det er alltid interesser som eksisterer. De må man leve med. Vi har mange gode offensive spillere og skal løse dette på en bra måte. Vi ønsker å ha spillere i Start som ønsker å være her 100 prosent.

– Har du opplevd noe lignende?

– Nei, som sagt synes jeg hele affæren er forunderlig. Vi konstanterer at han skal spille for Sarpsborg 08 og understreker igjen at vi ikke kan tvinge noen til å spille i Start. Vi ønsker Lars Jørgen lykke til i Sarpsborg 08 og håper han gjør det bra der.

– Det aspektet med med lokale spillere i fotballen er romantisert

– Jeg har fått veldig fine signaler fra Kisa om hvordan de skal spille og hvordan de vil bruke meg, sa Salvesen tirsdag.

Det betyr at spilleren ikke kommer hjem til Sørlandet. Karlsen mener dette med lokale spillere i klubber er blitt utvannet.

– På generelt grunnlag tror jeg det aspektet med med lokale spillere i fotballen er romantisert. De siste årene er det noe som er blitt litt utvannet. Det med lokal tilhørighet gjelder ikke så mye lengre enn andre ting. Espen Børufsen er eksempelet på det motsatte. Han har mange ganger hatt bedre tilbud fra andre som han ikke har tatt. Han er eksempelet på den gamle skolen, men det tror jeg varierer fra person til person, sier Karlsen.