– Jeg hadde ikke noen avtale med Start. Det var Ull/Kisa som hadde en «gentlemen's agreement» med Start. De hentet meg til en billig penge, men jeg aldri hatt en avtale om å komme tilbake. Det kan være at de har tenkt det slik, men det stemmer ikke, sier Lars Jørgen Salvesen til Eurosport.no.
Torsdag ble det klart at den 22 år gamle spissen skal spille de tre neste sesongene i Sarpsborg 08. Salvesen ble hentet av klubben etter et halvt år i Ull/Kisa der han scoret åtte mål på elleve kamper.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Starts sportslige leder Tor-Kristian Karlsen reagerte med forundring på at Salvesen gikk til Sarpsborg 08. Han mener de hadde en fellesforståelse for at Salvesen skulle tilbake til Start etter å ha fått spilletid i Ull/Kisa etter en skade i fjor vår.
– Utgangspunktet var at han skulle spille for Start igjen i 2019 mot at vi betalte en overgangsum, som var en premie til Ull/Kisa for at de skulle hjelpe til med å få i gang spilleren igjen og få dekket sine lønnskostander, sa Karlsen til Eurosport.no torsdag formiddag.

– Jeg snakket aldri om at jeg lovet å komme tilbake

Men en slik avtale eller forståelse har aldri vært mellom klubb og spiller, mener spissen. Han mener det også er feil at han selv ønsket en slik returmulighet.
– Jeg snakket aldri om at jeg lovet å komme tilbake. Det var enighet mellom Ull/Kisa og Start at de kunne hente meg tilbake for en billig penge. Jeg har vært helt på utsiden av dette, sier Salvesen.
Karlsen påpekte at både han og Rekdal har brukt en del tid på spissen, og sistnevnte skal også ha hatt dialog med ham flere ganger i høst ifølge Starts sportslige leder. Det kjenner ikke Salvesen seg igjen i. Han mener han ikke hørte noe fra Start før etter sesongslutt, og har ikke mottatt hverken telefon eller melding fra ledelsen før det. Ei heller noen oppfølging fra klubben fra hjembyen.
– Jeg har snakket med Kjetil to ganger og det var i forhold til at jeg skulle kommer tilbake eller ikke, da sesongen var ferdig. Ellers har jeg vært innom og hilst på ham på stadion da jeg har vært hjemme, men det har aldri vært noe konkret om min situasjon da.
Grunnen til at det ikke ble et lån var en teknisk formalitet som gjorde at Start ikke kunne låne ut flere spillere på det tidspunktet. Derfor ble det løst med en overgang. Slik forklarer han hvorfor han forlot klubben.
– Jeg følte jeg hadde en helt ok vår frem til jeg ble skadet på vårparten. Jeg var fortsatt skadet da Kjetil tok over og var ikke tilbake igjen før i midten av sommerferien. Da hadde han allerede begynt å sette en ellever og få et inntrykk av hver enkelt spiller. Jeg følte jeg var bak i køen og ikke prioritert. I tillegg så jeg alle ryktene og spekulasjonene, og på Deadline Day hentet de to spisser. Jeg følte at jeg trengte spilletid da og det var viktig for meg å gå til en klubb der jeg fikk det på høyest mulig nivå. Jeg følte at det ville vært ugunstig å spille på andrelaget. Da ble Kisa.

Føler ikke at han har lurt klubben

– Hvor lenge har du vært kjent med Sarpsborg 08-interessen?
– Jeg fikk vite i slutten av forrige uke at Sarpsborg 08 var interessert, men det er flere klubber som har vist interesse. Det er gøy å føle seg ønsket, men det er lang vei til at det faktisk blir noe konkret av det. Det var tirsdag jeg hørte at det var noe konkret, og de to siste dagene har gått veldig fort. Men da jeg så at Sarpsborg 08 solgte Mortensen og en annen spiss, tenkte jeg at dette faktisk kan bli aktuelt siden de trengte spisser, svarer Salvesen.
– Var interessen fra Sarpsborg 08 påvirkende for at du takket nei til Start?
– Nei, jeg fikk frist til mandag av Start. Da takket jeg nei for å bli i Kisa. Jeg visste om interessen og ville vurdere tilbudene som kunne dukke opp, slik jeg alltid gjør. Men på mandag var det Start og Kisa det stod om.
– Føler du at du har lurt klubben?
– Absolutt ikke. Jeg kan ikke skjønne at jeg skal ha gjort det. Håper ikke de sitter igjen med det inntrykket. Det har ikke vært mye samtaler i høst, men det er ikke før i det siste at det har vært konkrete samtaler med Start. Det var et utrolig vanskelig valg og Start betyr mye for meg, men jeg måtte ta et valg og det ble slik.
Han håper saken ikke fører til noe vondt blod mellom han og klubben.
– Jeg ønsker Start alt godt. Jeg håper de rykker opp i år og ønsker de masse lykke til videre. Jeg kommer til å slå av en prat med med de og besøke de på stadion når jeg er innom. Jeg håper at det ikke er noen sure miner, det har aldri vært min intensjon. Jeg er lei meg om det blir det, avslutter Salvesen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03