Tirsdag skrev Bodø/Glimt-juvelen under på kontrakten som gjør ham til AZ-spiller fra 1. januar 2020. Før den tid skal han fullføre sesongen i Norge.
De norske landslagsspillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har spilt for klubben siden 2017. Evjen rådførste seg med sine landsmenn før han skrev under på kontrakten.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
– De fortalte meg at dette et et fint steg for meg, og at jeg kom til å få det helt fantastisk i AZ. Det gjorde bare ønsket om å komme hit enda sterkere, sier Evjen til AZ Alkmaars offisielle hjemmeside.
Sportsdirektør Max Huiberts bekrefter at de ønsket å få spilleren til Nederland allerede i sommer. Etter det Eurosport.no erfarer, skal Bodø/Glimt ha avslått et bud på 20 millioner kroner for en stund tilbake.
Eurosport.no konfronterte Svensson og Midtsjø med AZs interesse for Evjen under forrige landslagssamling. De snakket varmt om AZ og Nederland som et neste steg i karrieren for norske unggutter.
– Det tror jeg hadde vært en fin overgang. Og for vår del, for miljøet, hadde dessuten vært fint med flere nordmenn i klubben, sa Svensson, og fortsatte:
– Jeg tror Æresdivisjonen er en god liga for unge norske spillere å gå til. Klubbene gir tillit til unge spillere, det spilles offensiv fotball, og nivået er høyere enn i Eliteserien. Dessuten er ikke kulturen i Nederland så veldig annerledes fra i Norge, og det kan gjøre flyttingen enklere. Jeg vil gjerne anbefale unge, norske spillere å ta det steget.
Midtsjø stiller seg bak Svenssons uttalelser.
– Jeg har hørt mye bra om Evjen, og tipper han er i stand til å takle steget på en god måte. Han har nok en fin fotballfremtid foran seg, sier Fredrik Midtsjø.
I helgen stiller Håkon Evjen til kamp for Bodø/Glimt borte mot Ranheim.
Se intervjuet med de to spillerne her!
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55