FOTO: AZ ALKMAAR
Mandag kunne Eurosport avsløre at Håkon Evjen var på plass i Nederland for å fullføre en overgang til AZ Alkmaar.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Håkon Evjen har signert en kontrakt med den nederlandske klubben, og overgangen gjelder fra 1. januar 2020. Det bekrefter både Glimt selv på sin nettside, og den nederlandske klubben via sin Youtube-konto 19-åringen har signert en kontrakt på 4,5 år med sin nye klubb. Han skal spille med draktnummer 18 i sin nye klubb.

– Spennende

Unggutten har vært i gnistrende denne sesongen, og i sommervinduet skal Glimt ha mottatt et bud på 20 millioner kroner for ham fra nettopp AZ. Den gangen sa klubben nei, men nå har altså de to klubbene kommet til enighet. Ifølge TV2 ligger overgangssummen på hele 25 millioner kroner, noe som gjør Evjen til tidenes dyreste Glimt-spiller.
– Akkurat nå føles det bra ut og jeg er glad. Jeg tror dette kan bli veldig spennende, sier en fornøyd Håkon Evjen fra Nederland til Glimt.no.
Han forklarer avgjørelsen om å gå til de røde og hvite her:
– AZ Alkmaar har tatt meg godt i mot. Det er en profesjonell klubb som tar vare på unge spillere. De har gode fasiliteter, og en klubb som er blant de topp fire i nederlandsk divisjon. Jeg trives godt i Bodø/Glimt, men dette er en fint steg for meg å ta, sier han, og understreker at fokuset fremdeles ligger på å levere en så god sesongavslutning for Bodø/Glimt som mulig.
– Selv om det nå er bestemt at jeg skal bytte klubb i januar, betyr det ikke at jeg mister fokus for den jobben jeg skal gjøre i Bodø/Glimt. Jeg skal fortsette å gi alt for Glimt og kommer til å fokusere på Eliteserien og det vi i klubben skal gjøre ut resten av sesongen, sier Evjen til Glimt.no.

Sportssjef-ros

Sportsdirektør i AZ Alkmaar, Max Huibert, roser unggutten.
– Jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med denne overgangen. Håkon er en ung og talentfull midtbanespiller. Han gjør det bra i Bodø/Glimt, som presterer over forventning med en andreplass. Han har en viktig rolle i sitt lag der, sier Huibert, og fortsetter:
– Vi prøvde å få ham hit i sommerens overgangsvindu, men det funket ikke. Nå blir han med i forberedelsene til andre halvdel av sesongen vår, sier sportsdirektøren.
Der blir Evjen blant annet lagkamerat med nordmennene Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson.
Håkon Evjen har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelser.

Dette sier Glimt

Bodø/Glimts sportssjef, Aasmund Bjørkan, sier dette om den bekreftede overgangen:
– For det første vil jeg si det sånn at Håkon er en herlig gutt, og vi er glade på hans vegne. Også er vi glade for at han fullfører sesongen her. Det er en ekstremt spennende spiller som blir spennende å følge videre, sier Bjørkan.
Han ønsker ikke kommentere overgangssummen som angivelig skal ligge på 25 millioner kroner.
– Jeg går ikke inn i detaljer på avtalen, men det er vanlig å få prosenter av videresalg. Spesielt på unge spillere.
Sportssjefen tror Æresdivisjonen er et fint steg for unggutten.
– Han virket veldig fornøyd med klubbvalget sitt, og de virker å ha sterk tro på ham. Det er en god klubb i en god liga, og det er sikkert en fin vei å gå for ham.
– En fjær i hatten for dere som klubb også?
– Han har vært hos oss siden han var ganske ung, men han er en herlig og utrolig spennende type både mentalt og på banen. Han har en herlig energi som vi tror kana føre han enda lenger.
– Tror du dere får en Evjen med AZ Alkmaar-fokus ut sesongen?
– Tiden vil vise om det stjener fokus, men han elsker å spille fotball. Den gleden han har når han drar på seg skoene er kanskje det mest utpregede ved ham. Jeg er sikker på at han gleder seg til de resterende kampene i Eliteserien, og han vil helt sikkert fortsette på samme måte som hittil i sesongen, sier Aasmund Bjørkan.
Her kan du høre hva den norske landslagsduoen tenker om AZ Alkmaar som neste stoppested for Evjen.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49