Det er situasjonen som skjedde i det 87. minutt i kampen mellom Strømsgodset og Viking, det reageres på.
Først ble Vikings Zymer Bytyqi taklet av Amahl Pellegrino. Deretter holdt Muhamed Keita igjen Zlatko Tripic på motsatt side av banen sekunder senere, men dommer lot begge gå. Keita kom inn etter 79 spilte minutter og fikk sitt første gule kort tre minutter senere.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Jeg synes den er kjempestygg. Stor fart inn med begge beina og i tillegg så river Keita ned Zlatko på motsatt side, som kan gå på en kontring. At ikke noen av de får gult kort på den det er for meg uforståelig, sa Viking-trener Bjarne Berntsen etter kampen.
Han fikk også støtte fra Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
– Der har Bjarne en god sak, for det er en stygg takling. Men den er nesten enda verre den som er 30 meter unna, hvor Keita holder igjen Tripic. For Keita har nettopp fått et gult kort og han skulle hatt ett til og blitt vist ut. Det var en god angrepsmulighet for Viking og frarøvelse av angrepsmuligheter er rett og slett gult kort, sa Eriksen.
I Eurosports Fotballmandag ble de to situasjonene diskutert.
– Det er soleklart gult kort. Det er stygt. Det er nesten oransje. Det er helt grusomt at dommeren som står godt plassert kan misse den, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
Se situasjonen her (les hva Keita selv mener under):

Svarer på situasjonen

Når Eurosport konfronterer Keita selv med den andre situasjonen, er det en såpass kryptisk spiller som svarer, at vi velger å gjengi dialogen i sin helhet:
– Jeg husker ikke hvilken situasjon. Den overgangen? Jeg tar tak i Tripic? Og ballen er på den siden her? Jeg skulle bare si hei til ham. Jeg skulle hilse på ham, det var ikke noe mer enn det, sier Keita, tydelig spøkende.
– Okei, men du stopper ham med ulovlige midler der?
– Ja.
– Så du innrømmer at det var et gult kort du skulle hatt, men ikke fikk.
– Jeg innrømmer ingenting som ikke er blitt dømt.
– Okei, greit, men du sier at du tar tak i ham ...
– Jeg sier bare at jeg skulle hilse på ham.
– Hilste han tilbake?
– Ja, han sa hei.
– Ble han sur?
– Nei, han sa ingenting.
Kampen endte 0-0 på Marienlyst og begge lagene fikk med seg ett poeng hver. Strømsgodset ligger på en 14. plass med seks poeng mens Viking ligger på sjetteplass med elleve poeng.
Se intervju med Bjarne Berntsen her:
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31