Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
Strømsgodset - Viking 0-0
DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Viking-trener Bjarne Berntsen valgte å ta en sjanse, og hvilte hele den faste angrepstrioen Tommy Høiland, Zymer Bytyqi og Zlatko Tripic til 16. mai-runden torsdag.
Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen har måttet tåle kritikk for det defensive spillet, personlige feil og manglende struktur, og laget hans virket å være vel så opptatt av å bedre den biten.
Sånt blir det fort lite mål av.
– Det er ikke et bra resultat hjemme. Vi har momenter i kampen som gjør at vi kan score og avgjøre, men vi er ikke gode nok nå, sier Marcus Pedersen til Eurosport.
– Vi mangler det å score mål og tette igjen bak. I dag slipper vi ikke inn, men scorer ikke, og da er jo ikke det bra. Det har vært hovedfokuset vårt å ikke slippe inn så mye hjemme, for det blir vanskelig når du må score tre-fire. I dag har vi sjansen til å score bare ett for å vinne, så det er for dårlig, tilføyer han.
Det er om lag halvannen måned siden Godset sist vant i seriepremieren mot Haugesund. I de seks kampene etter den, er det blitt tre uavgjorte og tre tap. Pedersen innrømmer at laget kjenner på presset.
– Ja, vi merker det. At det er trykket stemning. Det er færre på match, og det er forståelig det. Når det går dårlig kommer ikke folk og ser på, så vi må opp mange hakk for å trekke 6000 igjen.
– Er gruppa preget?
– Ja, du ser jo det på hvordan vi spiller. Det er ikke slik at vi styrer hele matchen. Det er litt høye skuldrer og mindre selvtillit, men det er naturlig. Vi må greie å komme over kneika, og være litt tøffe i skallen for å komme på sporet igjen, sier Pedersen.
De kunne fått en god start da Mos ble stusset gjennom av Martin Spelmann. Spissen ble tydelig hindret av Adrian Pereira før han fikk avsluttet, men uten at Godset fikk noe medhold i sine bønner til dommerteamet.
– Der nappes det i skulderen, men så har han balanse igjen der, Mos. Jeg synes dommer gjør rett, uttale Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.
(Artikkelen fortsetter under)
Begge lag skapte litt, men i sin jakt på vinnermålet kom både Bytyqi (rett nok grunnet skade), Høiland, Tripic, Marcus Pedersen, Henning Hauger og Muhamed Keita alle på banen for sine respektive lag, uten at det hjalp nevneverdig.
– Det er variabelt igjen. Det var en OK førsteomgang, med mye ball, men litt lite balltempo siste tredel. Så startet vi fint i andre, men ga fra oss initiativet igjen. Ett poeng til hvert av lagene virker greit, sier Ingebretsen til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)
Godset-treneren har forståelse for at det var mer glissent enn ønskelig på Marienlyst.
– Dette er slik det er, med de mekanismene når vi ikke vinner fotballkamper, så kommer ikke publikum. Det må vi bare regne med. Så må vi snu det igjen, og det var et steg i riktig retning i dag, og så må vi bli enda bedre.
Nærmest var Samuel Fridjonsson, da Viljar Myhra og Yacouba Sylla i fellesskap forærte Viking en stor mulighet – slik Godset nærmest har hatt for vane i det siste – men Jacob Glesnes gjorde en sterk jobb med å hindre baklengs.
Keita på sin side var nær å få sitt andre gule kort, noe Viking-benken tydelig mente han fortjente, i løpet av sitt korte innhopp. Først da han var altfor heit i en duell, og så da han holdt igjen Tripic på vei fremover.
Med sitt ene poeng tok Strømsgodset seg forbi Rosenborg på tabellen. Viking på sin side tok seg opp forbi Brann på sjetteplassen.
– Jeg er fornøyd med kampen. Defensivt synes jeg vi er veldig gode, og vi hadde noen store sjanser på slutten der vi burde fått i hvert fall ett mål på, men ett poeng er vel greit, sier Bjarne Berntsen til Eurosport.
– Det var jo mulig å ta alle tre poengene her, angrer du på noe du valgte å gjøre?
– Nei, det kan jeg ikke svare på nå, det kan jeg svare på etter Stabæk-kampen torsdag, sier han med et smil.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31