• Se Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
– Jeg har valgt å satse på en fotballkarriere, og jeg som alle andre har en drøm om å spille i en større liga. Derfor vil jeg sjekke ut de mulighetene, sa Amundsen til avisen Romerikes blad, sommeren 2018.
Inntil videre har det ikke blitt noe utenlandseventyr på den tidligere LSK-stopperen som for tiden befinner seg i Dubai på reise.
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
10 TIMER SIDEN
– Siden den gang har jeg reist til Italia, Egypt, Kosovo og er nå i Dubai. Det var en kompis som tipset meg om å dra på en ''spirituell'' reise som han kaller det, så da tenkte jeg hvorfor ikke, forteller Amundsen i en SMS til Eurosport.
Skal man tro Amundsen var det nok av klubber som ville ha tak i signaturen hans etter sesongen i fjor, også Eliteserie-klubber.
Jeg husker ikke alle for det ble overraskende mange etterhvert. Polen, Østerrike, Skottland og Belgia, det var mye å velge i utenfor de fem største ligaene i verden. Jeg var ganske bestemt på å ta et friår, så jeg viste ikke så stor interesse tilbake. Det var også flere gode Eliteserie-klubber som viste interesse, uten at jeg har lyst til å navngi disse, sier Amundsen.
Selv om tilbudene var mange, var det ikke nok til å friste Amundsen ut på et utenlandseventyr.
– Ambisjonene mine var for høye i forhold til hva som var realistisk. Jeg hadde en holdning om enten noe bra eller ingenting, avslutter Amundsen.
Saken fortsetter under videoen

Stang ut

Amundsen selv har ikke et klart svar på hvorfor han nå ikke spiller fotball, man han erkjenner at forrige sesong var litt stang ut, både på og utenfor banen.
– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor jeg tar en pause, annet enn at det var en følelse om at jeg trengte noe nytt. Både på og utenfor banen hadde jeg litt for mye stang ut, så jeg måtte ta grep, forteller midtstopperen.
Flere Eliteserie-klubber har i seriestarten slitt med problemer med skader på stopperplass, blant annet Lillestrøm, Tromsø og Sarpsborg. 26-åringen har derimot ikke hørt noe fra gamlelandet - i det siste.
– Jeg har ikke snakket med noen av klubbene i Eliteserien i det siste, men jeg pratet med noen før sesongstart. Jeg tror de fleste i Fotball-Norge er klar over at jeg er utilgjengelig i år, så det er litt roligere nå. Det var litt interesse opp mot sesongstart, og etter et par runder, men jeg vurderte det egentlig ikke i det hele tatt, sier Amundsen.
Veien videre er preget av reising og trening for Marius Amundsen, men han er klar på at han vil tilbake på fotballbanen.
– For øyeblikket trener jeg som en gal, og målet er et comeback i 2020. Forhåpentligvis klarer jeg å trene hardere og mer enn de som må fokusere på kamper og jenvlige prestasjoner, forteller 26-åringen på SMS fra Dubai.
– Er det kun utlandet som er interessant?
– Det er ingen hemmelighet at agentene i fotballen styrer mye av showet, så hvis jeg skal prøve meg på en god arena må jeg første skaffe meg en god agent, men utlandet er helt klart det som frister mest.
Saken fortsetter under videoen

Dårlig behandlet

Noen retur til moderklubben Lillestrøm blir det derimot ikke med det første for Amundsen.
– Kanskje på et senere tidspunkt, jeg er nok litt hårsår fortsatt dessverre.
Hvordan da?
Jeg likte ikke behandlingen jeg fikk det siste halvåret, uten at jeg har lyst til å gå nærmere i detalj, sier Amundsen.
Det var i desember 2018 at Amundsen tok bladet fra munnen og fyrte løs mot det han kalte nett-rotter i et debattinnlegg i Dagbladet.
Lillestrøm-gutten skrev blant annet at det var tøft å bli hetset på nettet, og ikke oppleve støtte fra sine egne, samt at han begynte å få et dårlig forhold til mange av LSK-supporterne.
Talsmann for kanarifansen, Joacim Møller, vedgår at Amundsen fikk mye pepper det siste halvåret i den gule drakta.
– Han fikk mye pepper spesielt det siste halvåret, selv om jeg også føler at mange også hadde ryggen hans. Vi er en stor masse av supportere, så det er ikke alltid enkelt å vite hvem som sier hva. Vi støtter alltid gutta 100%. De er fotballspillere, dette er jobben deres, og da må man tåle litt av hvert. Det gjelder i andre jobber og det, leverer man ikke får man høre det. Det som er dumt er at mye av dette går over nettet, og det er ikke bra, det er mange som er tøffe bak tastaturet, forteller Møller.
  • Se Mjøndalen - Lillestrøm torsdag 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
Fotball
Positive nyheter for Brasil – Neymar kan rekke åttededelsfinalen mot Sør-Korea
13 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Grorud henter Lillestrøm-talent: – Vi skal rykke opp
14 TIMER SIDEN