TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg-trener Eirik Horneland tar imot gamleklubben FK Haugesund på Lerkendal torsdag, i det som blir hans første gjensyn med klubben han forlot i vinter. 44-åringen kjenner naturligvis FKH-spillergruppen bedre enn de aller fleste, og kjenner lagets styrker og svakheter.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Én av Eliteseriens beste spillere så langt i 2019 har vært venstreback Alexander Stølås. Spilleren har med sin giftige venstrefot scoret tre mål hittil i sesongen.
– Jeg håper han er snill med oss i morgen, sier Horneland med glimt i øyet.

Roser Stølås

RBK-treneren roser sin tidligere elev.
– Alexander har vært veldig god i år, og han var bra i hele fjor. Han er en spiller i flott utvikling og som vi har respekt for, sier Horneland.
Stølås sier til Eurosport at han ikke tenker så mye over at hans tidligere trenerduo, med Horneland og assistent Karl Oskar Emberland, leder motstanderlaget torsdag.
– Jeg ser ikke på Rosenborg-kampen som annerledes enn noen annen. Selvsagt ligger det litt ekstra motivasjon i at vårt gamle trenerteam styrer dem, men det viktigste for oss er å prestere godt for å få med seg noe derfra, sier Haugesund-backen.
Få med deg denne før 16. mai-kampene! Artikkelen fortsetter under.

Ikke fornøyd

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er blant de som har gitt Stølås positiv omtale denne sesongen. I april uttalte Jonsson at det er internasjonalt snitt over backens venstrefot.
Den beskjedne haugalendingen nekter å la seg rive med, og peker heller på ting som kan bli bedre.
– Jeg er selvsagt glad for målene jeg scorer, men jeg har mye å gå på. Kanskje spesielt offensivt, for jeg jeg vil ha bedre uttelling på hjørnespark, innkast og frispark. Jeg vil bidra med så mange målgivende pasninger som mulig. Jeg er ikke fornøyd sier han, dagen før Rosenborg-møtet.
30-åringen har blomstret sent, og slo gjennm på elitenivå godt oppe i 20-årene. Han har ambisjoner til tross for alderen.
– Jeg vil bli så god som mulig, fortsette å utvikle meg, og jeg har ambisjoner. Det er ikke slik at jeg går mot slutten av karrieren som 30-åring, jeg tenker heller på å stadig ta nye steg. Så får man ofte som fortjent, sier han.

Ønsker å styre kampen

Horneland sier hans RBK ikke kommer til å ta hensyn til motstanderen torsdag. Han vil se sitt Rosenborg spille eget spill og være sjefer på eget gress.
– Rosenborg hjemme på Lerkendal skal handle om oss selv. Vi skal sette fart på det, ta styring og kontroll på kampen. Også tror jeg det blir folksomt og bra stemning. Vi tror veldig på at vi er på gang nå, og etter Molde-kampen har ting gått riktig vei. Vi håper på en skikkelig utløsning i morgen, sier treneren.
Han legger ikke skjul på at det blir spesielt å møte klubben han ledet fra 2016 og frem til i vinter.
– Haugesund er en klubb jeg bryr meg om og som jeg har vært med på å utvikle over tid. Det er jeg også stolt over, så det blir selvsagt spesielt i morgen, sier Horneland til Eurosport.no.
Stølås ser også frem imot 16. mai-kampen.
– Vi skal ha fokus på oss selv, men samtidig håndtere Rosenborgs styrker og svakheter.
– Rosenborg har slitt i starten. Er dette et gunstig tidspunkt å møte de på?
– Det kan hende. Men det blir selvsagt en tøff kamp. Det gjenstår å se hvilken inngang de har til kampen, men det blir trolig mye kriging, spår Stølås.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29