Populære sporter
All sport
Vis alt

– Den venstrefoten er det internasjonalt snitt over

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 24/04/2019 klokken 19:13 GMT+2

Haugesund-backen Alexander Stølås har gjort seg bemerket denne sesongen. Nå høster han lovord fra Eurosports Joacim Jonsson.

Alexander Stølås

Foto: Scanpix

  • Se Lillestrøm - Haugesund søndag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Skaff tilgang her!
30-åringen har innledet sesongen på imponerende vis, og står med to mål og én målgivende pasning fra sin venstre backposisjon etter fire kamper. Mot Stabæk mandag banket han inn en frisparkperle fra langt hold som ga FKH 2-0-ledelse.
Senere var han nest sist da sluttresultatet ble fastslått til 3-0.
– Stølås fortjener ros. Det han har gjort så langt har vært helt vanvittig, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson, i denne ukens Indre bane-podcast.

Kunne vært salgsobjekt

Jonsson mener FKH-backens giftige venstrebein gir laget en helt ny dimensjon i sitt spill. Som en ekstra streng å spille på.
– Det har blitt en faktor for Haugesund. Har han ballen i beina så er det farlig fra 30 meter og inn, sier fotballeksperten.
Stølås har blitt 30 år. Jonsson mener spilleren potensielt kunne vært et hett videresalgsobjekt for Haugesund dersom han bare hadde vært litt yngre.
– Venstrefoten hans er det internasjonalt snitt over. Sånn spisskompetanse ser man etter også utenfor Norge, og han hadde vært heit i Europa om han var fire-fem år yngre, sier han, og gjentar seg selv:
– For sånn han spiller nå er helt vanvittig.
Tidligere har Stølås fått kritikk for å ha mye å gå på i den defensive delen av spillet sitt.
– Men også det har blitt bedre. Han fortjener rett og slett en hyllest, sier Jonsson.
Se Stølås' frisparkscoring mot Stabæk her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Lang vei fram

Det har på ingen måte vært noen selvfølge at haugalendingen skulle slå gjennom og bli en av ligaens beste backer. Veien fram har vært kronglete for spilleren som i sitt første FK Haugesund-opphold ble veid og funnet for lett.
I 2010 ble han sendt til Vard hvor han blomstret på et lavere nivå. FKH hentet ham tilbake i 2015, og siden den gang har han befestet sin posisjon i laget og stadig tatt nye steg.
– Det er en veldig fin historie der. Han slo aldri gjennom som ung, men der mange gir opp så fortsatte Stølås. Han elsket sporten og det han holdt på med. Han slo vel ikke gjennom før han var 25 år gammel, sier Jonsson.
Haugesund-trener Jostein Grindhaug var imidlertid ikke like imponert over sin egen spiller etter 3-0-seieren ovre Stabæk.
– Er han bare 30 år? Ikke eldre? Jeg synes det ser sånn ut. Gammel og skranten. Bra han har en venstrefot, for den høyre er helt død, uttalte Grindhaug med glimt i øyet.
Haugesund ligger som nummer fem i Eliteserien etter fire spilte runder. Laget har kapret syv poeng og møter Lillestrøm på bortebane i neste serierunde.
Kanskje varter Stølås opp med en ny frisparkperle der.
  • Se Lillestrøm - Haugesund søndag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Skaff tilgang her!
Få med deg den siste utgaven av Indre bane her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame