Sørlendingen har vært god på FK Haugesund-midtbanen denne sesongen og blitt en nøkkelspiller for Jostein Grindhaugs menn. Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, tok nylig ut spilleren på det han mener er årets lag i Eliteserien, og søndag kan han krone den imponerende sesongen med NM-gull.
– Det er kjekt å bli lagt merke til. Folk ser ut til å ha fått øyene mer opp for meg denne sesongen, sier Tronstad til Eurosport.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Han fikk tildelt rollen som den dype spilleren i FKHs midtbanetreer, og har gjort den til sin.
– Jeg er mye involvert i spillet i denne rollen, blir mer synlig og får brukt mine beste ferdigheter i større grad nå. De to siste årene har jeg utviklet meg mye. Både formasjon og rolle er nesten som skreddersydd for meg i år, sier midtbanespilleren.

– Eneste alternativ

Andre søndag i advent blir han norgesmester dersom Haugesund slår Viking i cupfinalen på Ullevaal. Han merker det både på kroppen og på omgivelsene at noe ekstra nærmer seg.
– Det handler mest om at man gleder seg. En cupfinale har jeg aldri opplevd før, og får kanskje aldri oppleve igjen heller. Å få spille en cupfinale er store greier, og man blir stadig stoppet på gata med lykkeønskninger. Hele byen er i finalestemning, og til helga reiser en bra gjeng til Oslo. Det kommer til å bli stor stas, sier han, og understreker at planen er å vende hjem til haugalandet med NM-pokalen i bagasjen.
– Det er eneste alternativ, sier han, med glimt i øyet.

Potensiell skillevei

24-åringen har kontrakt med Haugesund ut neste sesong, men har fått et tilbud om forlengelse liggende. Avgjørelser om fotball-fremtiden har han imidlertid bestemt seg for å utsette til etter sesongen. Det har vært for mange viktige kamper til å legge for mye fokus der foreløpig.
I kulissene har andre klubber uttrykt interesse for spilleren. I november var representanter fra nederlandske Vitesse i Haugesund for å kikke på spilleren sammen med hans agent, Imad El Hammichi, ifølge Haugesunds Avis. Flere andre klubben skal også ha uttrykt interesse for ham.
– Det er kjekt med interesse. Jeg har jo ambisjoner om å en dag reise og prøve meg ute igjen. Jeg føler meg mer moden for det nå enn hva jeg var sist. Det hadde vært kult om jeg fikk muligheten igjen, men disse greiene venter jeg med til etter sesongen, sier Tronstad.
Han gikk fra Start til Huddersfield Town i 2014, og var der fram til 2016.
– Nå har vi hatt mange viktige kamper, og mitt fokus har ligget der. Men jeg har sagt ifra at jeg har ambisjoner om å få prøve meg ute igjen, så det vet klubben om, sier Sondre Tronstad.
Se video fra siste serierunde her!
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52