Eurosport

Kapret en plass i elleveren til tross for sviktende høstform – dette er årets lag

Kapret en plass i elleveren til tross for sviktende høstform – dette er årets lag

02/12/2019 22:23Oppdatert 03/12/2019 09:38

Joacim Jonsson har vurdert spillerne i Eliteserien og kommet frem til det han mener er årets lag i 2019.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport
  • Lørdag 7. desember kl. 18.30 spiller Lillestrøm første kvalifiseringskamp mot Start på MAX, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her !

Laget er satt opp i en 4-3-3 formasjon.

Keeper – Marcus Sandberg – Stabæk
For en sesong den svenske sisteskansen har hatt. Tryggheten selv og han var mannen som holdt liv i Stabæk under våren. Gjør nesten aldri en dårlig kamp og har et høyt laveste nivå. Til tross for at han fått sin anerkjennelse denne sesongen, synes jeg han fortsatt er litt undervurdert. Selvskreven på dette laget.

Høyreback: Kristoffer Haraldseid – Molde
Sammen med stopperduoen den vanskeligste posisjonen å ta ut. Her er det få som har skilt seg ut i løpet av sesongen. Flere med solide sesonger og Haraldseid har vært den mest solide av dem alle. Høyt laveste nivå og er god både offensivt og defensivt.
Stopper: Ruben Gabrielsen – Molde
Ekstremt viktig for Moldes forsvarsspill. Vi har sett hvordan de har slitt i midtforsvaret når han vært ute eller spilt sideback. Ruben har gjort sin beste sesong i Eliteserien. Stor fysikk, men har også et tempo som har vært gull verdt for Molde. Han har i tillegg helt ok ferdigheter med ballen.
Stopper: Tore Reginiussen – RBK
I en skuffende RBK- og stoppersesong har Reginiussen vært god. Til tider ser det ut som han har en magnet på hodet og defensivt har han ryddet meget godt.

Venstreback: Fredrik Bjørkan – Glimt
Bjørkan er neste eksport fra Glimt. Venstrebacken har fortsatt litt å gå på i det defensive, men han vil også utvikle det. Har stor fart, god med ballen og er et angrepsvåpen fra sin venstreback.

Video - Stolt Glimt-trener: – Setter utrolig pris på at klubben satset på meg

03:35

Indreløper: Håkon Evjen - Glimt
Seriens beste spiller i 2019 var en 19-åring fra Glimt. Evjen har alle ingredienser som tilsier at han skal ta neste steg når han kommer til nederlandsk fotball. Herlige ferdigheter, kvikk med og uten ball. Dekker enorme rom på banen og har en god forståelse. Legg til at han er en meget reflektert fyr utenfor banen, så har vi året spiller.

Sentral Midtbane: Sondre Tronstad – FK Haugesund
Tronstad blir bare bedre og bedre. Når den ene stjernen etter den andre forsvant ut med skade for FKH, tok Tronstad bare et større ansvar. God i duellspillet, dekker store rom og er en meget habil pasningsspiller. De ingrediensene gjør han til en av seriens beste midtbanespillere.

Indreløper: Magnus Wolff Eikrem - Molde
Eikrem har da vært en del skadd og spilt en generelt middels høst. Men han var så overlegent dominant på vårsesongen, at jeg mener det er feil å forbigå han på et slikt lag. Under hele våren spilte han på et helt annet nivå enn sine medspillere i Eliteserien.

Video - Ohi: – Jeg sa at jeg kom hit for å vinne gull

01:04


Høyrekant: Zlatko Tripic – Viking
Energibomben Tripic har tidligere vært ujevn i prestasjonene, men denne sesongen har han vært en leder med stor L for Viking. Gått foran med en enorm arbeidsinnsats og krydret det med lekre detaljer og flere målpoeng. Spesielt god i starten av høsten da Viking slet litt.

Spiss: Torgeir Børven – Odd
Mannen var regnet bort fra toppfotballen og Fagermo ønsket å benytte han som indreløper isteden. Men etter en vinter der han har fått trene ordentlig og med skade på innleide Andreas Helmersen hadde ikke Fagermo noe annet valg enn å bruke han som spiss. Det har han ikke angret på. Børven er den smarteste spilleren i offensiv boks og en avslutter som behersker det meste.

Venstrekant: Amor Layouni – Glimt
Layouni spilte riktignok kun 21 kamper for Glimt, før han ble solgt til tunisisk fotball. De kampene var dog av ypperste klasse og han er fortsatt med i toppen av årets poengliga. Det er nok ikke tilfeldig at Glimt slitt med å avgjøre kamper etter han forsvant. Svensk-tunisieren var en spiller som kunne gjøre forskjell på egen hånd. Han var god både i kontringsfasen, men også mot lag som lå etablert. Enormt rykk.
Trener – Kjetil Knutsen
For meg er det helt udiskutabelt. Glimt var tippet i bunn, men Knutsen har virkelig utviklet dette laget. Dem har vært gode i kontringsfasen som tidligere år, men press-spillet og spill mot etablert har vært av ypperste klasse i 2019. I tillegg har han utviklet mange unge lokale spillere. Topp, topp klasse av Kjetil Knutsen.

Video - Ny stygg Brann-kollaps: – Motivert for å bygge et nytt lag, men det er ikke sikkert at jeg får lov

02:16