Wadjis advokat, Trond Jarle Bachmann, bekrefter overfor Eurosport.no at Antidoping Norge er ferdig med sin behandling av saken. Det var Haugesunds Avis som først omtalte nyheten.
– Jeg har fått høre at saken er ferdig etterforsket og sånn sett klar for behandling. Påtalenemnden har satt opp et møte torsdag, og det er grunn for å tro at denne saken vil bli behandlet da, sier Bachmann til Eurosport.no.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Selv om saken behandles torsdag kan det ta noen dager før en beslutning foreligger.
19. mai avla Wadji en dopingprøve hvor han testet positivt for morfin. Han har forklart at årsaken er en tablett, kjøpt i hans hjemland Senegal, som han tok på grunn av diaré. Prøven ble avlagt i forbindelse med Haugesunds seriekamp mot Kristiansund.
Siden den gang har Wadji vært fritatt fra å oppfylle sine forpliktelser i Haugesund, og trent for seg selv uten laget. Bachmann bekrefter at de nå har argumentert for at en eventuell utestengelse bør gjelde fra den datoen dopingprøven ble avlagt.
– Det stemmer at vi har argumentert for det, ja, sier Bachmann.
Da det ble kjent at Wadji hadde avlagt en positiv dopingprøve sa avdelingsleder for kontroll og påtale i Antidoping Norge, Britha Røkenes, følgende til Eurosport.no om en mulig strafferamme:
– Graden av skyld vil være helt avgjørende. Om utøver er uten skyld kan det ikke illegges utelukkelse. Dersom handlingen er forsettlig kan utøveren utelukkes i inntil fire år. I denne saken er det for tidlig å si noe om sanksjon, sier Røkenes til Eurosport.no.
Wadji står med fire scoringer for FKH så langt i 2019-sesongen. Den positive dopingprøven vil ikke få noen konsekvenser for Haugesund som lag.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05