Populære sporter
All sport
Vis alt

Etterforskningen av Wadji-saken er ferdig

Jacob Sundblom Nygaard

Publisert 20/08/2019 klokken 14:45 GMT+2

Torsdag skal saken trolig behandles av Påtalenemnden.

Ibrahima Wadji

Foto: Eurosport

Wadjis advokat, Trond Jarle Bachmann, bekrefter overfor Eurosport.no at Antidoping Norge er ferdig med sin behandling av saken. Det var Haugesunds Avis som først omtalte nyheten.
– Jeg har fått høre at saken er ferdig etterforsket og sånn sett klar for behandling. Påtalenemnden har satt opp et møte torsdag, og det er grunn for å tro at denne saken vil bli behandlet da, sier Bachmann til Eurosport.no.
Selv om saken behandles torsdag kan det ta noen dager før en beslutning foreligger.
19. mai avla Wadji en dopingprøve hvor han testet positivt for morfin. Han har forklart at årsaken er en tablett, kjøpt i hans hjemland Senegal, som han tok på grunn av diaré. Prøven ble avlagt i forbindelse med Haugesunds seriekamp mot Kristiansund.
Siden den gang har Wadji vært fritatt fra å oppfylle sine forpliktelser i Haugesund, og trent for seg selv uten laget. Bachmann bekrefter at de nå har argumentert for at en eventuell utestengelse bør gjelde fra den datoen dopingprøven ble avlagt.
– Det stemmer at vi har argumentert for det, ja, sier Bachmann.
Da det ble kjent at Wadji hadde avlagt en positiv dopingprøve sa avdelingsleder for kontroll og påtale i Antidoping Norge, Britha Røkenes, følgende til Eurosport.no om en mulig strafferamme:
– Graden av skyld vil være helt avgjørende. Om utøver er uten skyld kan det ikke illegges utelukkelse. Dersom handlingen er forsettlig kan utøveren utelukkes i inntil fire år. I denne saken er det for tidlig å si noe om sanksjon, sier Røkenes til Eurosport.no.
Wadji står med fire scoringer for FKH så langt i 2019-sesongen. Den positive dopingprøven vil ikke få noen konsekvenser for Haugesund som lag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame