For en stund tilbake fikk 2001-modellen Daniel Negussie Skretteberg en telefon han sent eller aldri kommer til å glemme. En representant fra det etiopiske A-landslaget ringte og lurte på om han var interessert i å bli landets nye A-lagskeeper, og om Godset-spilleren kunne være klar til å stå VM-kvalifiseringskamper allerede i september.
– Først klarte jeg ikke helt å ta det på alvor. Jeg ble helt sjokkert, sier den unge keeperen.
Neguisse Skrettebergs mor er etiopisk, slik at han selv regnes som halvt etiopisk. På den måten er han kvalifisert for spill på landslaget.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Vanskelig valg

Han har blitt gitt muligheten til å bli med i VM-kvalifiseringskampene mot Lesotho 2.- og 8. september.
– Det hadde vært veldig stort å få spille for Etiopia. Ikke mange får muligheten til å stå for et A-landslag allerede som 17-åring. Jeg hørte de hadde planer om å bruke meg som førstekeeper, men samtidig hadde det vært stort å bare være med, sier han.
Valget er ikke enkelt likevel. Dersom man får en offisiell kamp for et A-landslag, blir han nemlig låst til det. Altså vil drømmen om å en gang aksle den norske landslagsdrakten skrinlagt.
– Jeg har lyst til å spille for Norge, og vet jeg nærmer meg plass på G18-landslaget som står foran en VM-kvalifisering nå. Det hadde vært kjedelig å låse seg vekk fra det norske landslaget allerede som 17-åring, sier han.

Kjenner ikke nivået

Han har fremdeles til gode å spille for Strømsgodsets A-lag, men hospiterer hyppig på deres treninger. I vår har han vært på utlån til Årvoll i Norsk Tipping-ligaen, men nå er han tilbake i Godset.
Negussie Skretteberg synes det er synd han ikke kan være med på en samling med Etiopia, se hvordan ting fungerer, og så kjenne litt på det.
– Jeg vet jo ikke helt hvordan nivået er, hvordan ting går for seg på landslagssamling eller noe slikt. Jeg vet rett og slett ikke hvordan landslaget til Etipoia er, sier unggutten.
Han føler en viss tilknytning til Etiopia.
– Jeg har vært der fem ganger, har masse familie der, og kjenner mange etiopiere i Norge.

Har ikke bestemt seg ennå

VM-kvalifiseringskampene spilles om mindre enn en måned, men talentet har ennå ikke fått noen svarfrist fra det etiopiske landslaget.
– Jeg må gruble litt til over det. Det har blitt en skikkelig vrien nøtt for meg. Det er et veldig vanskelig valg, som jeg diskuterer sammen med min agent.
– Moren din blir ikke skuffet om du takker nei?
– Mamma sier det er opp til meg selv, og hun støtter meg uansett hva jeg velger. Dessuten er hun ikke veldig fotballinteressert, sier han og flirer.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43