ZAGREB/OSLO (Eurosport.no):
– Det er jo en økonomisk dimensjon i dette om man skulle ta seg til gruppespill, det er jo først der de store pengene ligger. Rosenborg fikk en solid pott som serievinner i Norge i fjor, og nå er de sikret et gruppespill og rundt 100 millioner. Vi ønsker å komme i et gruppespill også for at det gapet ikke skal bli for stort.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det sa Molde-direktør Øystein Neerland til Eurosport.no før den avgjørende kampen mot Aris i Thessaloniki i Europa League-kvalifiseringen.
Pengene mellom Champions League-gruppespill og Europa League-gruppespill er stort. Skulle Rosenborg ta seg inn i et Champions League vil klubben sikre seg 150 millioner kroner bare for å ta seg inn i gruppespillet. I tillegg kommer TV-penger og koeffisient-penger fra UEFA samt tilskuer- og sponsorinntekter. Taper trønderne vil de i tillegg til å få underkant av 30 millioner kroner for å ta seg til gruppespillet - samt 50 millioner kroner for å tape mot Zagreb.
Rosenborg-sjef Tove Moe Dyrhaug har forståelse for Neerlands utspill om at gapet kan bli for stort økonomisk.
– Jeg skjønner hva han sier og jeg skjønner at norske klubber tenker slik. Men så er det viktig for norske klubber å tenke at det er viktig å ha lag i Europa. I fjor var både Rosenborg og Sarpsborg 08 i gruppespillet i Europa League. Det kom en pen utbetaling som mange klubber ikke hadde tenkt på i år også. Det er viktig for norsk fotball, men så skjønner jeg at man er redd det gapet. Men nå vi først og fremst opptatt av at vi er der sportslig, og at vi er sikret ett gruppespill. Så får vi se hvordan det går, sier Dyrhaug til Eurosport.no.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Betydningen er enorm

For Rosenborg er nå 180 minutter unna et gruppespill i Champions League. Sist gang trønderne var med i det gjeveste selskapet var for tolv år siden.
– Vi har ikke vært i denne situasjonen siden 2010 og sist vi var i Champions League var i 2007. Da var det enklere å komme der. Vi hadde to kvalifiseringsrunder, det vil si fire kamper. Nå har vi fire kvalifiseringsrunder og åtte kamper. Nå er vi veldig nære, men det gjenstår to veldig viktige kamper mot et meget godt fotballag.
– Økonomisk sett, hvor stor er gevinsten og betydningen av de pengene som ligger i potten?
– Betydningen er enorm. Vi er en klubb som har europeiske ambisjoner. Nå er vi sikret et gruppespill. Det er veldig godt for sesongen, og så er vi veldig nære et gruppespill i Champions League. Det har vi ikke vært på så mange år. Utover det har vi ikke tenkt så mye, vi er veldig flinke til å ta kamp for kamp. Det tror jeg er viktig. Det er derfor vi er der vi er.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Store kontraster

Kontrastene for Rosenborg har vært store denne sesongen. Etter fem kamper lå Rosenborg sist i Eliteserien med kun to poeng. Champions League-drømmen kunne ikke vært mer fjern. På få måneder er det hele snudd på hodet.
På pressekonferansen i Zagreb sa kaptein Mike Jensen at det ikke er uvirkelig å være i denne posisjonen selv om det gikk trått i starten av sesongen.
Rosenborg-sjefen hadde også troen på at klubben kunne være i posisjon for Europa-spill.
– Jeg hadde håpet på at vi skulle stå her, men så skal jeg være så ærlig å si at vi tok kamp for kamp da også. Så er det viktig i slike perioder å ha stø kurs. Vi hadde troen på det og skjønte at det var en del ting som måtte på plass. Når vi nå er her synes jeg det er ekstra artig.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03