Populære sporter
All sport
Vis alt

Børven-show i Sverige – Fagermo fornøyd tross tap

Stein-Erik Stormoen

Publisert 18/02/2020 klokken 20:51 GMT+1

Torgeir Børven var hovedårsaken til at Odd unngikk tap mot Elfsborg.

Torgeir Børven

Foto: Scanpix

For Odd stilte et sterkt lag fra start, da de gjestet Elsborg til treningskamp i Rydahallen i Sverige. Likevel var det vertene, med Sivert Heltne Nilsen og Mathias Dyngeland i aksjon, som ledet 2-0 til pause.
Etter hvilen våknet imidlertid Odd, med fjorårets suverene toppscorer i Eliteserien i spissen.
Om lag en time var spilt, da høyreback-veteran Espen Ruud sendte av gårde et presist innlegg som landet på panna til Børven. Han skallet ballen mot lengste stolpe og i nettet.
Ikke mer enn drøye fem minutter senere hadde Børven sørget for at svenskenes ledelse var hentet opp. Ifølge klubbens nettsider skjedde det på følgende måte:
«Nordkvelle spilte Børven, som klinket ballen opp i krysset.»
Flere mål ble det ikke, og dermed endte oppgjøret 2-2.
Odd startet med følgende lag: Sondre Rossbach - Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Birk Risa - Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle - Elba Rashani, Torgeir Børven, Onyekachi Ugwuadu.
På Marbella møtte Vålerenga – som nettopp Børven stadig linkes til – russiske Lokotiv Moskva, og til tross for at de hadde ballen mye, endte det med 0-2-tap. Det etter blant annet en tabbe av den unge målvakten Kristoffer Klaesson på mål nummer to.
Skuddet kom nok overraskende på ham fra om lag 17 meter, men likevel fikk han ballen omtrent i fanget før han glapp den videre inn i garnet.
Tapet til tross, var Dag-Eilev Fagermo fornøyd med mye av det han så.
– Jeg er imponert av kampen vi gjør, mot et lag som stilte mer eller mindre toppet og som spilte Champions League frem til jul. Det var to rotete baklengsmål, men vi er også ineffektive. Det gjør at vi ikke vinner, for vi var bedre enn dem. I andre omgang er de nesten ikke over midtstreken, så dette var veldig positivt, sier Fagermo til Nettavisen.
VIF-treneren hadde valgt ut følgende elleve fra start: Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahroui - Aron Dønnum, Mathias Vilhjalmsson, Bård Finne.
picture

Her står «Mix» og tyvlytter til Jönssons svar om seg selv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame