NADDERUD
Han har tidligere uttalt til Eurosport at 2020 er for tidlig for et comeback til Nadderud, men Mikkel «Mix» Diskerud trener stadig med Stabæk – et godt stykke ut i februar.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Overgangsvinduene har stort sett stengt i Europa, men den reiseglade og opplevelsessugne 29-åringen har fortsatt muligheten til å signere for klubber i land som Russland, USA, Japan, Kina og Indonesia – i tillegg til Sør-Korea, der han har tilbragt de siste halvannet årene i Ulsan Hyundai.
– Det jeg kan si er at flere overgangsvinduer stenger, så det nærmer seg en avgjørelse nå. Jeg koser meg med denne gjengen om dagen, så får vi se hva som skjer, sier Diskerud til Eurosport tirsdag ettermiddag.
– Hva står det på?
– Det vil jeg ikke svare på. Det er opptil meg hvor jeg ønsker å dra, også har jeg noen muligheter som jeg ser på, så får jeg ta en avgjørelse. Alle vinduer som er åpne er aktuelle, det er land i Asia, Nord-Amerika, Europa – så litt forskjellig.
– Så du har kontraktstilbud liggende foran deg fra alle verdenshjørner?
– Nei, det har jeg ikke sagt. Men jeg har ikke så mye mer å si rundt det, svarer Diskerud, som på forhånd advarte mot at han ikke hadde så mye nytt konkret å komme med.
(Artikkelen fortsetter under):

Her står «Mix» og tyvlytter til Jönssons svar om seg selv

Det er ingen hemmelighet at Stabæk kunne tenke seg å knytte til seg Diskerud allerede nå – et par år før midtbaneeleganten selv har varslet sin retur til Nadderud.
– Det er bra med Mix, han passer godt inn her med sitt Stabæk-hjerte og sin spilleintelligens. Vi får se hva som skjer, han har vel noen andre spor å følge også. Han har vært i Amerika og spilt, så det kan kanskje finnes en viss interesse for ham der også, tror Janne Jönsson.
Svensken, med Mix lyttende i bakgrunnen, vil ikke anslå hvor stor sjanse det er for å hente hjem Oslo-gutten til Stabæk.
– Jeg vet ikke om jeg vil sette en prosentsjanse, 50/50 kanskje, sier en undrende svenske.
– Jeg bare hører på, jeg! skyter Diskerud inn fra siden.
– Det blir nok en avklaring innen en ukes tid, skulle jeg kunne tenke meg, sier Jönsson.
– Han har vanligvis rett, har han ikke? Jeg kan ikke gå i mot treneren min, sier Mix.
– Du kaller ham for «treneren min», ja?
– Han har vært treneren min i lang tid, så selv om vi ikke er i samme klubb føler jeg at han er treneren min. Jeg har ikke satt en deadline på det, men skulle gjerne skjedd noe innen en uke – for alle parter.
– USA eller Norge mest aktuelt, sier Jönsson?
– Nei, det kan jeg ikke bekrefte. Jeg har spilt i Asia i halvannet år og det gikk ganske bra, faktisk, for både klubben (Ulsan Hyundai) og meg. Så det finnes også muligheter der tror jeg. Så er det også deilig å komme et sted der man kan snakke samme språk. Det er plusser og minuser for alle steder, mener 29-åringen.
Og de feiteste økonomiske tilbudene kommer neppe fra her på bjerget.
– Du har rett i det, smiler Mix.

Lattermild og kryptisk om egne tilbud

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03