Populære sporter
All sport
Vis alt

Berisha klar for Viking: – Spesielt at han ga uttrykk for at han ville spille et annet sted

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 14/01/2020 klokken 19:31 GMT+1

Tidligere i dag besto han den medisinske testen. Tirsdag kveld bekrefter klubbene at Veton Berisha er solgt fra Brann til Viking.

Berisha

Foto: Eurosport

Det har vært en dårlig bevart hemmelighet i flere dager: Veton Berisha spiller for Viking kommende sesong.
Det melder Brann på sine nettsider.
– Etter lange forhandlinger med Viking ble vi enig om en overgangssum som vi er godt fornøyd med. Veton signerte en lang kontrakt med Brann da han kom i fjor, og da er det spesielt at han ga så sterkt uttrykk for at han ville spille et annet sted. Vi må ha spillere som virkelig ønsker å spille for Brann. For oss har det vært viktig å få til en avtale som er god for Brann og det har vi fått til, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.
Bjarne Berntsen hadde i utgangspunktet gitt opp å få Berisha tilbake til hjembyen, men etter det lukrativet salget av Kristian Thorstvedt åpnet det seg igjen midler for å legge et nytt og forbedret bud på bordet, slik Eurosport også erfarte den gangen.
I tillegg har Berisha flere ganger vært ut og fortalt offentlig om sitt sterke ønske å få til en overgang og spill i Viking.
Berisha fikk 31 kamper og 3 mål i Brann. Han hadde i utgangspunket tre år igjen av fireårsavtalen han skrev da han ble hentet fra Rapid Wien før forrige sesong.
Etter at han forlot Viking i 2015 har han også spilt for Greuther Fürth.
Overgangssummen skal ligge i underkant av syv millioner kroner.
– Det er noe vi har jobbet med lenge. Vi hadde ikke mulighet i fjor da han kom tilbake fra utlandet. Vi har vist at vi har etablert oss i Eliteserien og vi var dyktige og heldige og vant cupen. Nå får vi en lokal profil som Veton, som ønsket å flytte hjem til familien sin i Stavanger, så vi er veldig glad for at vi ble enige, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport for et par dager siden.
Det skjer mye på overgangsmarkedet rundt de to klubbene. I tillegg til at Kristian Thorstvedt allerede er solgt til Belgia, er kaptein Zlatko Tripic nær en overgang til Tyrkia.
I Bergen kan Onni Valakari og Robert Taylor være på vei inn, i en byttehandel med Tromsø, der Ruben Yttergård Jenssen i en avtale med en totalramme på mellom fire og frem millioner går motsatt vei, etter det Eurosport får opplyst. I tillegg er LSKs Daniel Pedersen allerede presentert på stadion.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame