Allerede på årets første dag uttalte angriperen seg krystallklart til Bergens Tidende, og sa at «når det forhandles mellom Brann og Viking, ønsker jeg veldig sterkt at det skal bli en overgang.»
I den samme artikkelen sa at han hadde formidlet sitt ønske om at klubbene skal komme til enighet til ledelsen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Før inneværende sesong lå Viking paddeflate etter rogalendingen, som var på vei vekk fra Rapid Wien. Til tross for at det ble satt i gang en kronerulling, strakk ikke økonomien til. Brann kom imidlertid på banen, og bladde opp det som skal være om lag seks millioner kroner.
I vinter skal det ifølge Stavanger Aftenblad ha tikket inn et bud på om lag fem millioner kroner, som er blitt avvist av Brann, uten at sportslig leder Rune Soltvedt ønsket å kommentere det overfor Eurosport. Senere har Viking solgt Kristian Thorstvedt for en betydelig slump penger.
Torsdag gjestet Berisha Stavanger Aftenblads podcast. Der snakker han igjen ut om sitt brennende ønske om å spille i Viking, og at han har på følelsen at det kan løse seg.
Ni måneder etter at han kom til Bergen, har Viking i mellomtiden levert en svært god sesong som nyopprykket, og i tillegg kronet den med seier i cupfinalen, mens det har stormet mer i Bergen.
– Jeg har hatt lyst til dette i mer enn et år. Jeg håper det er noe som kan skje, for jeg har hatt lyst ganske lenge. Jeg har så sinnssykt lyst til dette og har hatt det siden lenge før jeg kom til Brann, sier Berisha om Viking i Aftenbladets podcast.
Branns sportslige leder Rune Soltvedt forklarer torsdag kveld vennlig at han sitter opptatt, og ber oss henvende oss på en SMS.
Der får han gjenfortalt hovedtrekkene i Berishas uttalelser, og får spørsmål om hva Brann tenker om at en spiller de la mye ressurser i å hente, og som har tre år igjen av kontrakten, så åpenlyst og gjentatte ganger flagger at han ønsker en overgang og vil spille for en annen klubb.
– Er dette noe dere kan leve med?
– Har ikke fått med meg hva Veton eventuelt har sagt nå. Vi forholder oss til at han har tre år igjen av kontrakten med oss, skriver Soltvedt til Eurosport.
Eurosport har også vært i kontakt med trener Lars Arne Nilsen, som fikk samme spørsmål som Soltvedt. Han svarer følgende på en SMS:
– Rune får kommentere dette. Tar meg en prat med Veton når han kommer tilbake. Har ikke mer å si akkurat nå, skriver Nilsen.
Flere har reagert på Berishas uttalelser. Selv sier han i podcasten at han har sett noe av det.
– Jeg bare leste bittelitt på Twitter, men jeg skjønner at det kommer reaksjoner fra folk i Bergen. Sånn er det, sånn er gamet. Men jeg gjorde det intervjuet fordi jeg har et så sterkt ønske om å spille for Viking, sier Berisha.
Sent torsdag kveld er det imidlertid en angrende Berisha som snakker om uttalelsene sine. I et nytt intervju med Stavanger Aftenblad sier han at han beklager og at han har dårlig samvittighet.
– Jeg burde tatt dette videre internt. Jeg har respekt for at Brann og klubbens fans ikke synes noe om dette. Det var dumt gjort av meg. Jeg ser jo at det er spesielt og at det kan skape reaksjoner, men stilte opp fordi jeg allerede hadde sagt det samme i et BT-intervju. Men jeg burde ikke gjort det. Jeg er ikke en sånn type, og har en ekkel følelse i kroppen, sier Berisha til Aftenbladet.
Begge lagene er i ferd med å starte oppkjøringen til en ny sesong.

Nøkkelpersonen, målpoeng-savnet og press

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03