Etter hva Eurosport kan erfare er spilleren, til tross for at han stortrives i Viking, lysten på å komme seg ut igjen. Det var Stavanger Aftenblad som meldte om nyheten først.
Det skal være snakk om en tyrkisk klubb som har lgat inn et bud på spilleren. Eurosport kjenner til at den tyrkiske klubben Göztepe har vist interesse tidligere, og at dette sannsynligvis er klubben som nå har lagt inn et bud.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Viking-trener Bjarne Berntsen bekrefter overfor Eurosport at de har mottatt et bud og gitt klubb tillatelse til å snakke med Tripic, uten å ville si noe om hvilken klubb det gjelder.
– Nå kan han få realisert sin drøm om å reise ut igjen til en klubb som kan gi han andre økonomiske rammer. Men det er noe vi gjør med tungt hjerte og ikke noe vi har lyst til. Men vi må gi og ta litt og da kan man risikere å miste spillere man gjerne skulle beholdt, sier Berntsen til Eurosport.
Viking skal også ha lovet Tripic da han kom tilbake til Norge at de ikke ville stå i veien om en ny sjanse bød seg. Selv om Berntsen helst sett skulle beholdt Tripic, står han inne for det som ble avtalt da han kom til klubben.
– Dette er ikke noe vi ønsker, vi ønsker jo å beholde Zlatko, men vi må stå inne for det vi sa tidligere. Hvis han fikk et sportslig tilbud så skulle vi respekterer det og håpe at klubben får noe igjen for det og det har vi fått, sier Viking-treneren.
Tidligere mandag ble også Veton Berisha klar for Viking.

– Vist lojalitet overfor klubben

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen sier også til Eurosport at det er mulig Tripic fortsetter karrieren utenlands.
– Forhåpentligvis kun for noen få år, vi håper vi kan ønske ham velkommen tilbake i mørkeblå drakt etter et opphold i utlandet dersom han reiser nå, sier han til Eurosport.
– Vi er alle utrolig glade i Zlatko, som spiller, som vår kaptein og som den flotte personen han er utenfor banen. Hans beslutning om å komme til oss tidlig i 2018 har vært en svært vesentlig faktor for våre sportslige resultater i 2018 og 2019.
Henningsen sier de ikke ønsker å være vanskelig dersom Tripic ber om å bli løst fra kontrakten med klubben.
– Han har vist lojalitet overfor klubben blant annet gjennom å forlenge kontrakten med 3 år sommeren 2019. Inntil nå har Zlatko takket nei til alle tilbud, men nå kan det se ut som om den rette avtalen for ham kommet. Vi vil gjerne uttrykke respekt og forståelse for den beslutningen han eventuelt tar.
Sett denne?

Løkberg hyller Tripic: – Kanskje beste spilleren jeg har spilt med

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03