Det har lenge vært spekulert i om Yttergård Jenssen (31) – som allerede har kjøpt hus med familien i Tromsø – er i ferd med å vende snuten hjemover. Tirsdag har Rune Soltvedt, sportslig leder i Brann, vært i ishavsbyen og sittet i timelange møter.
Nå skal klubbene være mer eller mindre enige om avtale. Det har allerede Bergensavisen, Bergens Tidende, iTromsø og Nordlys meldt i løpet av dagen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Etter det Eurosport får opplyst fra godt informert hold, kan det være snakk om at Valakari (20) og Taylor (25) går den ene veien, mens Yttergård Jenssen og en del millioner går den andre. Ut fra prestasjoner kan det ut fra det vi forstår ende med en totalramme på et sted mellom fire og fem millioner kroner, i tillegg til videresalgsprosenter.
Det skal imidlertid fortsatt være slik at et par ting kan velte overgangen. Det ene er at spillerne må bli enige med de respektive klubbene om sine personlige betingelser, og særlig Yttergård Jenssen har hevet en god lønn i Bergen, i tillegg til at det skal finnes interesse fra andre Eliteserie-klubber omkring de to finnene.
Ingen av klubbene har foreløpig ønsket å bekrefte opplysningene om at de er enige. Daglig leder i Tromsø, Kristian Høydahl, sier ifølge Nordlys at ingenting er klart, men at de nærmer seg noe.
– Vi ønsker ikke å gi noen flere detaljer i den ene eller andre retningen. Vi har hatt lange, gode prater om flere spillere og flere muligheter, så får vi se hva det blir videre, sier han til avisen.
– Jeg vil bare si at det var nyttig å reise opp her. Det har vært en god dialog med Tromsø, sier Rune Soltvedt, ifølge BA.

Helland spurt om framtiden i RBK - dette svarer han

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03