Populære sporter
All sport
Vis alt

Brann og Tromsø nær bytteavtale med tre spillere

Oppdatert 14/01/2020 klokken 18:28 GMT+1

Robert Taylor og Onni Valakari ser ut til å forlate Tromsø til fordel for Brann. Motsatt vei går trolig Ruben Yttergård Jenssen – og en sekk med penger.

Yttergård Jenssen Taylor Valakari

Foto: Scanpix

Det har lenge vært spekulert i om Yttergård Jenssen (31) – som allerede har kjøpt hus med familien i Tromsø – er i ferd med å vende snuten hjemover. Tirsdag har Rune Soltvedt, sportslig leder i Brann, vært i ishavsbyen og sittet i timelange møter.
Nå skal klubbene være mer eller mindre enige om avtale. Det har allerede Bergensavisen, Bergens Tidende, iTromsø og Nordlys meldt i løpet av dagen.
Etter det Eurosport får opplyst fra godt informert hold, kan det være snakk om at Valakari (20) og Taylor (25) går den ene veien, mens Yttergård Jenssen og en del millioner går den andre. Ut fra prestasjoner kan det ut fra det vi forstår ende med en totalramme på et sted mellom fire og fem millioner kroner, i tillegg til videresalgsprosenter.
Det skal imidlertid fortsatt være slik at et par ting kan velte overgangen. Det ene er at spillerne må bli enige med de respektive klubbene om sine personlige betingelser, og særlig Yttergård Jenssen har hevet en god lønn i Bergen, i tillegg til at det skal finnes interesse fra andre Eliteserie-klubber omkring de to finnene.
Ingen av klubbene har foreløpig ønsket å bekrefte opplysningene om at de er enige. Daglig leder i Tromsø, Kristian Høydahl, sier ifølge Nordlys at ingenting er klart, men at de nærmer seg noe.
– Vi ønsker ikke å gi noen flere detaljer i den ene eller andre retningen. Vi har hatt lange, gode prater om flere spillere og flere muligheter, så får vi se hva det blir videre, sier han til avisen.
– Jeg vil bare si at det var nyttig å reise opp her. Det har vært en god dialog med Tromsø, sier Rune Soltvedt, ifølge BA.
picture

Helland spurt om framtiden i RBK - dette svarer han

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame