TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Horneland har vært tydelig på at han ønsker et hardt treningsregime og at han krever disiplin av sine spillere. Allerede har han innført et par grunnleggende tiltak som et ledd i den prosessen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Blant annet blir mobiltelefonene lagt vekk mens spillerne er samlet i garderoben og på trening.
– Det er greit at de stiller krav til oss. Jeg klarer meg godt uten telefon noen timer, det har jeg kanskje godt av også, sier Pål André Helland, som sier han da får fylt opp Twitter-feeden så han har noe å bruke tiden på etter at laget har spist lunsj og er ferdig med arbeidsdagen.
Kaptein Tore Reginiussen tror det kan være et lurt tiltak.
– Man bruker mobiltelefonen nok som det er. Om vi legger den vekk noen timer mens vi trener får vi bedre tid til den gode samtalen, sier Reginiussen.

– Verre for unggutta

I tillegg er treningsøktene flyttet fra 10.00 til 08.30, slik at det blir mindre tid i sengen på morgenkvisten. For småbarnsfaren Helland er det godt nytt.
– Det er en gullgruve for oss som har barn, dem det er synd på er Botheim, Trondsen og de slabbedaskene der. Jeg leverer i barnehagen 07:45-08:00 hver morgen, så nå kan jeg kjøre direkte til frokost på Brakka istedenfor å ha to timer med dødtid der jeg drikker kaffe og ser i veggen. Det er verre for dem som er vant til å legge seg senere og må legge om døgnrytmen, flirer Helland.
Heller ikke Reginiussen blir nødt til å justere vekkerklokka, ifølge ham selv.
– Minstemann hos meg våkner ved fem-tiden på morgen, så å komme seg på trening til halv ni blir ikke et problem, sier han.

– Røsker opp litt

32-åringen fra Alta presiserer at han mener det aldri har vært noe problem med disiplinen i spillergruppa. Likevel tror han slike type tiltak kan gi positivt utfall for laget.
– Det har for så vidt aldri vært noe problem med disiplinen innad i gruppa føler jeg. Men man må stramme og røske litt opp av og til, så dette tror jeg bare blir bra, sier han.
Han tror spillergruppa vil merke at det er et nytt regime i klubben.
– Det vil bli stilt tydelige krav til hvordan vi skal trene og hvordan vi skal se ut i kamper. Nå trenes det hardt og godt, og vi skal bruke tid på å bygge en god plattform utover. Nå har vi hatt noen tøffe kom i gang-økter, men det er deilig å sette standarden. Slik skal vi ha det, og man skal kunne stille krav til hverandre, sier han.

Mer kommunikasjon

Yann-Erik de Lanlay, som kan bli testet som høyreback denne sesongen, tror dette med mobilforbud kan gi bedre kommunikasjon innad i gruppa.
– Jeg tenker at disse tiltakene er fine ting. Nå får vi kommunisert mer i garderoben, og det er selvsagt bra. Vi er tross alt på jobb og skal ikke bruke tiden på å gå rundt og surre, sier han.
Etter ferien erkjenner han at det var litt seigt å stå opp til lagets første økt mandag klokken 08.30.
– Når jeg kommer inn i rytmen så blir dette fint, men i dag var det litt tungt med døgnrytmen jeg har nå, sa de Lanlay etter treningen mandag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03