Rosenborg slo i går Sarpsborg 08 1-0 og sikret seg sesongens første seier. Men det var uten hverken Samuel Adegbenro eller Nicklas Bendtner på banen. Også Alexander Søderlund var benket, men han kom innpå i andre omgang.
Vrakingen av flere av profilene har fått flere av dem til å stusse. Tidligere i dag fortalte Bendtner at situasjonen med å ikke spille var uholdbar. Heller ikke Samuel Adegbenro var veldig fornøyd med å få null minutter på banen.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Det er «crazy», og utrolig, men han må velge hvem han tror er best for han og laget. Det er nok det han tenker, sier Adegbenro.
LES OGSÅ: Ingebrigtsen signerte for belgisk klubb

– Må bare takle det

Kantspilleren forteller at han er helt klar for spill, og at han er klar om Horneland vil ha han. Likevel krever han ikke å spille.
– Jeg respekterer alt han gjør. For meg er det ikke noe problem, og om jeg sitter på benken og kommer inn, eller ikke kommer inn, så er det normalt. Det er livet noen ganger. Ting skjer, og man må bare takle det, forteller han til Eurosport.no
I går startet Horneland med Botheim som spiss i stedet for Bendtner, mens Birger Meling ble flyttet opp i Adegbenros posisjon. Når byttene ble utført var det Alexander Søderlund og Emil Konradsen Ceide som ble byttet inn, foran de mer profilerte navnene.
Horneland selv forteller at det ikke ligger noe stikk mot de to, når han til stadighet velger å finne andre løsninger enn dem.
– Jeg tenker ikke sånn. Jeg tenker å bruke det beste laget vi kan, og det var det vi puttet på banen. Jeg synes vi treffer godt med byttene og er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen, sier Rosenborg-treneren.
LES OGSÅ: Horn frykter langvarig skade

Ingen dialog – åpen dør

Til tross for at Bendtner kun har 184 minutters spilletid på de første seks kampene, mens Adegbenro bare har 79 minutter, har ingen av dem fått en forklaring på hvorfor spilletiden har manglet.
Bendtner fortalte at han ikke hadde pratet med Horneland om sin rolle siden før første serierunde, men at han ville ta en prat. Adegbenro har gått ennå lenger uten en forklaring.
– Jeg har ikke snakket mye med han. Bare én gang, og det var i Portugal i januar. Det var sist jeg snakket med han.
– Ønsker du mer dialog eller er det greit sånn?
– Om han sier at han vil prate, så prater vi, Men hvis han ikke sier han vil prate, så kan jeg ikke tvinge han, sier nigerianeren.
Rosenborg-spillerne skal ha fått beskjed for en tid tilbake om at det bare er å ta kontakt med trenerteamet dersom de vil prate, og at det er åpen dør inn til Horneland for alle i troppen som skulle ønske det.
Om fremtidsutsiktene på spilletid, er 23-åringen nøktern, og gjentar bare at det er treneren som avgjør. Han kommer heller ikke til å kreve et svar på hvorfor han ikke får spille.
– Jeg tror ikke at han kommer til å avgjøre basert på om jeg kommer til han og snakker med han eller ikke. Det er han som avgjør hvilke spillere han vil bruke, sier han.

– De er kanskje bedre enn meg

Horneland selv forteller at det ikke ligger noe stikk mot de to, når han til stadighet velger å finne andre løsninger enn dem.
– Jeg tenker ikke sånn. Jeg tenker å bruke det beste laget vi kan, og det var det vi puttet på banen. Jeg synes vi treffer godt med byttene og er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen, sier Rosenborg-treneren.
LES OGSÅ: Slik spilles 2. runde i cupen
På spørsmål om hva de må gjøre for å få mer spilletid svarer Horneland følgende:
– De må trene godt, brette opp armene og gå i samme retning som alle andre. Det handler om å forstå den gjengen vi er og forstå hva vi ønsker å utvikle. Får de til det så har vi en veldig flott tropp, sier han.
At veien frem til en startplass virker lang for de to bekymrer ikke Adegbenro.
– Jeg ser aldri spillere som ikke kan sitte på benken, bare Messi og Cristiano Ronaldo. Nicklas og Søder er høyt profilerte, men jeg synes ikke jeg er like profilert som de to andre. Hvis han velger meg så er det bra, om han velger noen andre så er de kanskje bedre enn meg, forteller en beskjeden Adegbenro.
  • Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på DPlay og Eurosport Player. Få tilgang her !
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18