TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Den danske stjernespissen startet serieåpningen da laget tapte borte mot Bodø/Glimt og så mot Molde i femte serierunde. Da Sarpsborg 08 kom på besøk var han henvist til benken. På topp valgte Eirik Horneland unggutten Erik Botheim, som nylig er tilbake fra skade.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
– Jeg forstår ikke, jeg er i god form og arbeider hardt. Jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke hvorfor jeg ikke spiller. Alle spørsmål om det må gå til treneren, sier Bendtner, og understreker at uansett hvem som spiller vil han støtte laget.
– Han har fortalt andre masse ting. Han har ikke fortalt meg noen ting.

Uholdbar situasjon

Han og Samuel Adegbendro deltok ikke i feiringen med resten av laget etter seieren.
– Det var slett ikke noe mer i det. Jeg var veldig tilfreds med støtten og ville takke dem, men jeg var nødt til å gjøre en del ting i gymmen, og ville skynde meg inn så jeg kunne komme hjem litt tidligere og ikke klokken tolv på natten. For meg handler det om å trene og hjelpe laget på best mulig måte. Det er det eneste som betyr noe så lenge jeg er her. Jeg håper jeg kan gjøre det med mer spilletid og i en annen rolle enn det jeg har nå. Den er uholdbar, sier Bendtner.
LES OGSÅ: Ingebrigtsen signerte for belgisk klubb
Bendtner blir spurt om han føler at han og Horneland har samme type filosofi og kultur.
– Som spiller må du gjøre det treneren sier, det tror jeg gjelder alle, uansett hvor du er. Han har en annerledes kultur eller innstilling, og det er noe man retter seg etter som spiller.

– De må trene godt

Horneland valgte 19 år gamle Erik Botheim fra start. Botheim selv var overrasket over uttaket, og har selv sagt at han ikke var i form til å starte etter et skadeavbrekk tidligere i år.
  • Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på DPlay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Horneland vil derimot ikke være med på at det er et signal mot etablerte spillere som Bendtner og Adegbenro når han vraker dem gang på gang.
– Jeg tenker ikke sånn. Jeg tenker å bruke det beste laget vi kan, og det var det vi puttet på banen. Jeg synes vi treffer godt med byttene og er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen, sier Rosenborg-treneren.
På spørsmål om hva de må gjøre for å få mer spilletid svarer han følgende:
– De må trene godt, brette opp armene og gå i samme retning som alle andre. Det handler om å forstå den gjengen vi er og forstå hva vi ønsker å utvikle. Får de til det så har vi en veldig flott tropp, sier han.

Vil bidra mer

Til Eurosport.no og en del andre medier forteller Bendtner at det har vært hardt å sitte og se på uten å hjelpe laget på banen.
– Jeg har fått fem minutter her og der, i en uvant rolle. Rosenborg som klubb skal klare å gi underholdning til fansen og ta flere poeng. Noen ganger går det ikke sånn, og det er vanskelig å ikke kunne bidra.
LES OGSÅ: Slik spilles 2. runde i cupen
På spørsmål om hvor lenge det er siden han sist hadde en skikkelig prat med Horneland om sin situasjon, svarer han at det var før kampen mot Glimt.
– Så før seriestart, altså?
– Ja, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03