Brann måtte avvente sesongåpningen etter at de reiste til Trondheim forgjeves da kampen mot Ranheim ble avlyst. Dermed gjenstår det også å se hvordan Lars Arne Nilsens lag vil se ut i 2018-sesongen.
Det ble imidlertid gitt en smaksprøve på hvordan Nilsen vil spille. Avlysningen skjedde nemlig såpass tett opptil kampstart at lagoppstillingen var levert inn.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Laget som skulle startet mot Ranheim var dette: Samuel Sahin-Radlinger – Ruben Kristiansen, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Taijo Teniste – Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen – Steffen Lie Skålevik, Gilbert Koomson, Gilli Rólantsson.
Nilsen vil imidlertid ikke si at dette nødvendigvis er slik Brann kommer til å se ut i 2018 – ei heller mot Bodø/Glimt, som er Branns neste, og første, motstander i årets Eliteserie.
– Vi har en god og bred tropp som et jevnt besatt med forskjellige egenskaper, så det spørs om det er dette laget vi vil bruke. Det er en uke siden vi satt opp det laget, så det kan være forandringer allerede mot Bodø/Glimt, sier Brann-treneren til Eurosport.no.

Tåke på skadefronten

Som de fleste andre trenere skal Nilsen tilpasse laget etter motstanderen. Mot Bodø/Glimt tror han de må spille en mer fysisk kamp enn de hadde forberedt seg på mot Ranheim.
– Det er mange hensyn å ta når det er så tidlig i sesongen. Hvis det blir som vi tror på gresset på Brann Stadion, må vi spille mer fysisk. Så kommer nok matten til å bli ganske opptråkket og tung etter hvert, og da må vi tenke på hvor stor risiko vi vil ta.
Risikoen er nok vel verdt å tenke på for Nilsen, som har hatt flere ute med skade i sesongoppkjøringen. Deyver Vega, Daniel Braaten og Ludcinio Marengo har alle vært ute i en litt lenger periode, mens Vito Wormgoor var usikker til Ranheim-kampen. Ettersom Wormgoor var i laget som egentlig skulle startet mot Ranheim, virker han å være tilbake for fullt.
Hvordan står det til på skadefronten inn mot Bodø/Glimt?
– Vi har noen små utfordringer. Det er noen som har vært ute med skade som er på vei tilbake, og så har vi noen spørsmålstegn.
– Hvilke spillere står det spørsmålstegn ved?
– Det er noen som er definitivt ute. Vega, for eksempel. Men de det står spørsmålstegn ved holder vi tett om. Vi har hatt noen som har hanglet litt.
– Men Wormgoor er i form?
– Han var spilleklar mot Ranheim, så jeg regner med han er klar.
Både Marengo, Wormgoor og Braaten har tilsynelatende trent for fullt de siste dagene. Av dem skal det kun være Braaten som kanskje ikke er klar for kamp.

Spisspørsmålet

Etter at både Jacob Orlov og Torgeir Børven forlot klubben i vinter, har Brann kun hatt Steffen Lie Skålevik og Azar Karadas å rutte med på spissplass. Det store spørsmålet i oppkjøringen til denne sesongen har derfor vært rundt spiss- og angrepsposisjonen til bergenslaget.
Klubben har jaktet iherdig på en spiss som kan fylle tomrommet, og var blant annet innom Daniel Chima Chukwu og Alexander Søderlund - som endte i Molde og Rosenborg. Til slutt endte det opp med at Vålerenga-spilleren Henrik Kjelsrud Johansen sto på Flesland og leverte siden sin signatur. Men som man kunne se av elleveren som var satt opp til Ranheim-kampen, gikk han ikke rett inn på laget.
– Kommer vi til å se Kjelsrud Johansen i startelleveren?
– Det er det selvfølgelig en sjanse for. Vi ser inn mot kamp hvem som er skarpest.
– Hva med mot Bodø/Glimt?
– Om han kommer til å spille eller starte kan jeg ikke svare på.
Med den tidligere Vålerenga-spilleren, har Nilsen tre spisser å ta av. Han sier det kommer til å være rulleringer, både med tanke på hvem som er i form og hvordan kampbildet ser ut.
– Azar (Karadas) har sin spisskompetanse inne i boksen. Så er Steffen (Lie Skålevik) en målsnik som jobber mye i bakrom. Og Kjelsrud Johansen som også er en boksspiller, men og spiller mye ball. Det er et bra team, forklarer han.
Hva Nilsen ender opp med, blir å se i Branns sesongåpning mot Bodø/Glimt søndag 18. mars klokken 18.
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31