OSLO/ÅRÅSEN (Eurosport.no): – Det ville vært unaturlig å snakke om fremtid nå. Status er helt lik som da han signerte. Det er helt uklart hvor vi ligger som klubb.
Det sier Simon Mesfin, sportssjef i Lillestrøm, til Eurosport.no om Arnór Smárason som signerte for klubben i sommer.
Statusen sportssjefen omtaler er LSKs Eliteserie-fremtid. Med ni gjenværende serierunder ligger de gulkledde på 13. plass med 19 poeng. Det er like mange poeng som Stabæk har på plassen bak på playoff-plassen. To poeng bak LSK ligger Start på direkte nedrykksplass.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det er ingen tvil om at det ville vært vanskelig å få en sånn type spiller på en langstidskontrakt i første runde. Jeg tenker at hovedfokuset vårt var å få han inn i klubben. Det handler litt om hvilken situasjon vi er i som klubb. Vi er i en situasjon hvor en spiller som kommer inn til oss i sommer vil vurdere hvor vi er på tabellen. Vi kan tilby Eliteserie-fotball i dag, og vi gjør alt vi kan for å kunne tilby det også i 2019. Men det er det ingen garanti for at vi kan gi, sier sportssjefen.
Mesfin forteller at islendingen hadde andre muligheter da han valgte Lillestrøm.
– Tiden vil vise seg om det blir en forlengelse, men vi er glad vi fikk ha han her ut året. Han kunne valgt å gå til andre klubber i andre nasjoner som har en bedre økonomi å tilby enn det vi kan. Det er det ingen tvil om. Men Smárason er opptatt av det sportslige i en klubb. Han ville ha en trygghet på hvordan han skulle brukes sportslig.

Ros fra alle kanter

Islandingen ble en suksess fra øyblikket han trakk den gule trøyen over hodet. Etter kun en trening med laget gikk han ut på banen i sin første Eliteserie-kamp og overbeviste.
Den gang uttalte Eurosports ekspert Christian Gauseth følgende:
– Altså, hvordan har de fått tak i denne spilleren her? Helt seriøst! Hvorfor er han i Lillestrøm.
Tross alle godordene som kastes i retning fotballspilleren fra Island, vil han ikke kalle seg en redningsmann.
– Jeg tror det handler om at vi som lag stepper opp litt. Vi trenger å komme oss opp et-to nivå som lag, så jeg tror ikke man kan kalle noen en redningsmann eller noe som helst. Så det vil jeg ikke si, sier han til Eurosport.no.
Men islendingen kommer med en lovnad:
– Jeg skal absolutt være med å bidra til at vi gjør det så bra som mulig.
Se intervjuet med Smárason (saken fortsetter etter videoen):

– Et frisk pust

Lillestrøms sportssjef forteller Eurosport.no at 29-åringen som kom fra Hammarby har betydd mye for klubben på kort tid:
– Smarason har kommet inn i en gruppe som i utgangspunktet har vært velfungerende. Vi har vært veldig fornøyd med spillergruppen vi har hatt, men han har kommet inn med gode lederskapsevner, han har scoret mål, og vært et frisk pust i vår klubb. Vi er veldig fornøyde!
Midtbanespilleren sier til Eurosport.no at han har det fint i sin nye klubb.
– Det har vært ganske bra. Jeg har fått en bra start, og jeg føler at vi utvikler oss som lag. Så det har absolutt være en positiv tid.
Klubbens sportssjef setter stort pris på å ha spilleren i Lillestrøm.
– Det er ingen tvil om at han er en spiller vi har blitt veldig glad i på kort tid. Vi ønsker gjerne å ha han her videre.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05