Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK går mot historisk Eliteserie-«bragd»: – Det skal jo nesten ikke være mulig

Espen Blaker

Oppdatert 08/09/2018 klokken 20:08 GMT+2

På papiret har Rosenborg Eliteseriens beste spissrekke. Men årets sesong kan ende med historisk bunnotering om trønderne blir seriemester.

rbk

Foto: Eurosport

  • Se Vålerenga – Rosenborg på Eurosport Player og TVNorge søndag 16. september fra klokken 19.30!
I fraværet av skadde Nicklas Bendtner fikk Alexander Søderlund igjen muligheten som midtspiss mot FK Haugesund. Det endte, i motsetning til det omvendte oppgjøret, uten nettkjenning – til tross for flere store muligheter.
Tilfeldig? Neppe, mener Eurosports Eliteserie-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth.
– Jeg tror lite på tilfeldigheter. Er Søderlund i form, så setter han sånne sjanser, sier Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Han tror Søderlund er i en tilstand der han føler at han «må» levere, noe som påvirker prestasjonene hans.
– Jeg tror ikke på å tvinge folk. Når du er i sonen og i en avslappet tilstand, så skjer ting naturlig. Der tror jeg ikke Søderlund er nå. Han følte nok mer at han «måtte», fortsetter han.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):
picture

Levi reddet sløsende RBK

Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim påpeker at situasjonen med Rosenborgs spisser i 2018 er uvanlig.
– Verken Søderlund eller Bendtner har vært i toppform. Det samme gjelder Branns spisser. De to topplagene er begge langt unna å ha en toppscorer i ligaen. Det er ganske uvanlig.
Spesielt trønderne er vant med å ha storscorere i stallen. RBK har hatt toppscorer i Eliteserien de tre siste sesongene: Nicklas Bendtner i 2017 (19 mål), Christian Gytkjær i 2016 (19 mål) og Alexander Søderlund i 2015 (22 mål).
Når 21 av 30 serierunder er spilt av 2018-sesongen er Søderlund mestscorende med seks (!) fulltreffere. Dermed ligger RBK an til å bli historiske – siden Eliteserien utvidet til 16 lag før 2009-sesongen, har ingen seriemestere hatt en toppscorer med under ti mål.
Den eneste gangen RBK har hatt en toppscorer med mindre enn ti siden den gang var i 2013 (John Chibuike med ni), men da ble trønderne nummer to bak Strømsgodset.
– Det skal jo nesten ikke være mulig. Når du spiller spiss på RBK får du så mange sjanser. Det er ikke noe sunnhetstegn for RBK overhodet, sier Gauseth.
– Det skal nesten ikke være mulig å ikke score 15 mål i en sesong for en RBK-spiss. Og det skal jo ekstremt mye til nå, legger Fredheim til.
Heller ikke som lag er Rosenborg i nærheten av å matche foregående sesonger. Siden 75-målssesongen i 2015 har det gått jevnt og trutt nedover. 65 ble fasiten i 2016, før tallet var nede i 57 i fjor. Etter 21 runder står RBK med 37 mål hittil i 2018. Fortsetter den trenden, vil de ende på 52 eller 53 ved sesongslutt.
Det vil altså si at nesten en tredjedel av målene fra 2015-sesongen er borte. RBK har isåfall ikke scoret færre siden 2013-sesongen (50).
Man skulle kanskje tro at den nedadgående trenden skyldtes et større fokus på det defensive, men også der er trenden negativ. Med 16 innslupne mål til nå ligger Rini Coolen og co an til å ende på 23. I 2017 var tallet 20. Riktignok var tallene 25 i 2016 og 2017 i 2015, så akkurat der peker pilene rett vei.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame