Lillestrøm har forsterket med to spillere i sommerens overgangsvindu. I juli kom islandske Arnór Smárason fra Hammarby, og tirsdag presenterte de danske Daniel Pedersen.
I siste runde i Eliteserien møttes LSK og Molde på Åråsen. Oppgjøret endte 2-2, og islendingen fikk sin debut i den gule trøya. Det han presterte på banen etter kun én trening med laget, imponerte flere.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Altså, hvordan de fått tak i denne spilleren her? Helt seriøst! Hvorfor er han i Lillestrøm?
Det utbryter Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth i ukens utgave av Eliteserie-podcasten. Både Smárason og Pedersen ble kjøpt takket være gavmilde supportere og ildsjeler. Innsamlingsprosjektet som har gjort kjøpene mulig går under navnet "VIERLSK-spilleren".
– Når du ser på de klubbene han har vært i, den karrieren han har hatt. Har vært i Esbjerg, han har vært i Heerenveen, i Torpedo Moskva på lån, og Hammarby nå senest. Det er utrolig bra av Lillestrøm å få han, for dette her er virkelig en klassespiller.
Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre er helt enig med sin kollega. Har mener også at laget viste seg fra en annen side i det forrige oppgjøret i Eliteserien.
– Skal vi være helt ærlige: Det er jo langt på vei en OBOS-tropp de har hatt. Og det få inn den typen spillere, og kjempebra jobbing, og med Lillestrøms evne til å alltid klare seg, så ser det jo ut til at de kan gå en fin høst i møte.
I sommer har det vært skrevet om at Ifeanye Mathew kan være på vei vekk fra klubben. Hvis han blir værende, mener Gauseth at LSK vil ha en ekstremt sterkt midtbane.
– Hvis de beholder Mathew, så har de en kruttsterk midtbane, en erfaren midtbane, en smart midtbane, og en fysisk midtbane. Nå blir det en helt annen måte å møte Lillestrøm på. Nå har de spillere som kan spille i mye større grad. Så det skiftet de ønsket da de sa "goodbye" til Erlandsen, det er det nå lagt til rette for med spillerne som hentes inn. Og treneren har åpenbart kontakter som gjør at han klarer å tiltrekke seg sånne spillere.
Lillestrøm ligger 13. plass etter 17 serierunder. Neste oppgjør er på bortebane mot Sarpsborg 08.
Se hele ukens Eliteserie-podcast:
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05