Onsdag kom beskjeden om at Nicklas Bendtner bestemte seg for å droppe anken av sin voldsdom. Dermed må han sone en fengselsstraff på 50 dager.
Ifølge dansk lov må han ikke nødvendigvis sone dommen i fengsel. Han kan søke om å få sone med en elektronisk fotlenke så lenge straffen er på mindre enn seks måneder.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39

Må sone i Danmark

Det stilles flere krav for at en slik ordning skal gå igjennom. Han er nødt til å sone dommen på dansk jord uansett, og det er i utgangspunktet et krav om at man skal ha adresse i hjemlandet for å kunne sone med fotlenke. Dette vil dog ikke være noe problem for Bendtner, som eier en leilighet i København.
Så lemge dommen er på mindre enn to måneder, kan han ikke be om prøveløslatelse.
Dersom det skulle vise seg at han får lov til å sone dommen med fotlenke, vil han få tildelt en aktivitetsplan med begrensninger, krav og tydelige instrukser for når han må være i leiligheten og når han får bevege seg utendørs. Derfor vil det være anledning til å holde kroppen i form dersom han kan sone med fotlenke.
Man får ikke drikke alkohol under soningen, og vil bli arrestert og føres til fengsel for å sone resten av dommen dersom reglene ikke følges til punkt og prikke.

Kan søke om tidspunkt

Rosenborg spiller siste seriekamp mot Bodø/Glimt lørdag, og møter Strømsgodset til cupfinale neste søndag. I Europa League gjenstår kamper mot Celtic og Leipzig ennå, men det er fremdeles uvisst når Bendtner skal sone sin dom. Angrepsspilleren har anledning til å søke om å få sone på et tidspunkt som skulle passe ham bra.
Spissen kan søke om å få sone i perioden etter sesongslutt for Rosenborg dersom han ønsker det. Etter sesongen vil RBK spille sin neste offisielle kamp igjen mot slutten av mars. Det er dermed god tid til å sone ferdig straffen sin før 2019-sesongen.

– Bør sendes rett fra cupfinalefest

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener Bendtner og Rosenborg bør søke om å få kommet i gang med soningen så fort som mulig etter cupfinalen neste søndag.
– Rosenborg er uansett ute av Europa League. Derfor ville jeg sendt han rett fra cupfinalefesten til soning. Da ville han vært tilbake med laget i god tid før 2019-sesongen, slik at det bare går ut over hans egen ferie, sier Gauseth.
Kampene mot Celtic og Leipzig spilles 29. november og 13. desember.
Dersom han skulle sone med fotlenke vil han ha mulighet til å holde kroppen i rute. Det er helt essensielt, mener Gauseth.
– Både RBK og han selv er sikkert spent på soningsforholdene og om han får tilgang til treningssenter. At de nå velger å godta dommen kan kanskje tyde på at man har fått ålreite soningsforhold, sier Christian Gauseth.
Kilder: Dansk TV2 og Ekstrabladet.dk.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01