– Å tape to kamper på rad er så sjeldent for denne gruppa at man merker en offensivitet inn mot neste kamp. Det er et sug etter revansje, sier Stig Inge Bjørnebye til Eurosport.no.
Rosenborg har for første gang på fire år tapt to strake kamper i Eliteserien, uten å allerede ha vært seriemester. Nå ligger klubben syv poeng bak serieleder Brann og to poeng bak Ranheim på andreplass etter 13 serierunder.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

– En selvreflekterende gruppe

Ifølge Bjørnebye har ikke spillerne latt seg affisere av de siste resultatene.
– Om man lar seg stresse så ville det vært veldig dumt og lite konstruktivt. Dette er en rutinert og selvreflekterende spillergruppe. Alle forventer av hverandre at man skal slå tilbake.
– Synes du Rosenborg har levert gode nok prestasjoner og resultater i 2018?
– Det er veldig enkelt å svare på. Når man jobber på dette nivået så er man aldri fornøyd. Vi må gyve løs på neste dag og neste oppgave. Vi er aldri fornøyd, sier han.
– Er de rutinerte spillerne deres ekstra viktige nå som det butter imot?
– Man må alltid ha rollemodeller i et lag som vil vinne. Det må stilles krav til hverandre og seg selv hver dag. En vinnerkultur består av langt flere enn en leder som står frem. Da må man kjenne referansene og vite hva som er ambisjonene våres og konsekvensene av de. Man jobber med at man har en sterk intern justis og stiller krav til hverandre.

– På ingen måte katastrofal

Rafik Zekhnini har reist tilbake til Italia og Fiorentina etter å ha vært i Rosenborg på lån denne vårsesongen. Samtidig har klubben sendt Malte Amundsen på lån til Eintracht Braunschweig. På sensommeren skal klubben i gang med kvalik til Champions League. På spørsmål om han mener de har en bred og god nok stall til å kjempe om seriegull parallelt med å kvalifisere seg til spill på kontinentet, svarer han slik:
– Vi står foran et overgangsvindu og jobber kontinuerlig med spillerogistikk. Av åpenbare grunner uttaler vi oss ikke om hvilke planer vi har eller hva vi kommer til å foreta oss.
Han går ikke med på å kalle klubbens sportslige situasjon for noen krise.
– Stemningen er på ingen måte katastrofal. Vi må tåle to tap på rad. Vi har tapt tre av 13 seriekamper og har 17 kamper igjen. Vi skal bare konsentrere oss om det som gjør oss bedre, sier Stig Inge Bjørnebye.
Se den siste Eliteseriepodcasten uten Rekdal her!
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09