Rosenborg gikk på nok en nedtur mandag kveld. Etter Branns uavgjortresultat hjemme mot Vålerenga, skiller det syv poeng opp til serielederen for trønderne.
Samtidig har Ranheim en to-poengs luke ned til «storebror» like før halvspilt sesong.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Styreleder Ivar Koteng vil ikke snakke om noe sportslig krise av den grunn for seiersvante trøndere.
– Det er aldri artig å tape fotballkamper. Nå spilte vi ikke en veldig dårlig kamp i går, men vi lykkes ikke, sier Koteng til Eurosport.no.

Koteng: – Ikke enkelt å vinne fire år på rad

– Hva skal dere gjøre for å snu dette? Blir det møter de neste dagene med Kåre om den sportslige situasjonen?
– Vi har møter jevnlig gjennom sesongen der vi diskuterer, og Kåre har utvikling som prioritet nummer en. Det er ikke noe katastrofe å tape i Tromsø, det bringer ikke frem noen sportslig krise. Det er en grunn til at det er vanskelig for lag å vinne flere år på rad, sier han.
– Er det aktuelt å gjøre endringer på trenersiden? Har styret fortsatt tillit til Kåre Ingebrigtsen?
– Vi bruker ikke slike ord. Kåre er treneren vår. Det er ikke enkelt å vinne fire år på rad. Det er en grunn at det ikke er så mange lag som gjør det.
– Så du freder ham?
– Vi bruker ikke ord som det, det er det dere i pressen som gjør, mener Koteng.
Styrelederen finner trøst i det han mener er spillemessig fremgang.
– Mitt fokus er ikke det resultatmessige, mitt fokus er utvikling. Vi har ikke spilt bra fotball tidligere, men i de siste kampene har det gått bedre. Mandag mot Tromsø synes jeg det var mer fremover, sier han.
(Saken fortsetter under høydepunktene mellom Tromsø og RBK):

Se høydepunktene: Trøbbel for Rosenborg i "Nordens Paris"

Kjernen-leder: – Har ikke den gode følelsen

Talsmann Espen Viken i Kjernen erkjenner at «godfølelsen» ikke har vært der når han er på kamp. Likevel minner han om at ting heller ikke så ut til å være helt perfekte i fjor, til tross for at det da gikk langt i Europa.
– Jeg hører alle bekymringer folk har. Jeg har ikke selv den gode følelsen jeg vil når jeg er på RBK-kamp, sier Viken til Eurosport.no.
– Sånn hadde vi det i fjor også. Da kom vi til gruppespillet i Europa League. Jeg har tillit på vegne av Kjernen til at Rosenborg klarer å få det her på skinner, selv om det ikke går som vi ønsker nå.
– Gjelder tilliten til Kåre Ingebrigtsen også?
– Kåre er en del av klubben. Har du tillit til klubben, har du tillit til Kåre. Vi må ytre oss, være kritiske og si hva vi mener. Vi lever i Norge, ikke i Nord-Korea, men vi må en gang stikke fingeren i jorda.
Viken står fortsatt på at Rosenborg skal ha de samme ambisjonene som før, men er klar på at den siste tiden har smertet.
– Vi må være litt edruelige når vi får kampen på avstand. Vi er nesten kommet til oss selv igjen etter tapet i går, selv om vi har det vondt. Det er ikke noe godt.
– Vi har ambisjoner om seriemesterskap, vil til cupfinale og ut i Europa. Det må vi være iherdige på og følge det opp med resultater, sier han.
Trøndernes neste kamp er hjemme mot Vålerenga 24. juni. Kampen vises på Eurosport Norge og Eurosport Player.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09