BERGEN (Eurosport.no): Kometkarrieren til Kristoffer Zachariassen fikk torsdag et nytt høydepunkt da han, sammen med lagkameratene i Sarpsborg 08, debuterte i Europa League.
23-åringen imponerte nok en gang og ble østfoldingenes eneste målscorer i en svært tøff bortekamp mot Besiktas i Istanbul.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Hjemme i sofaen satt Brann-spiller Steffen Lie Skålevik og fulgte nøye med på kameraten.
Når Eurosport.no spør ham om kompisens prestasjoner lyser han opp.
– Det er utrolig gøy.
– Det var vanvittig gøy å se kampen på torsdag. Du ser at han trykker til og er fullt på nivå med resten av spillerne på banen. Det var skikkelig stas å se han, sier Skålevik.
Zachariassen lot ikke muligheten gå fra seg, og var et av østfoldingenes store lyspunkt i en kamp som til slutt endte med 1-3-tap.

Hemmelighetsfull om samtaler

De to var lagkamerater i Nest-Sotra i flere år, og Skålevik er på ingen måte overrasket over at «Doff» markerte seg på den fryktede bortebanen.
– Jeg har sett i mange år at han har nivået inne. Han er en fyr som tar alle nivåer veldig kjapt. Han har en sinnssyk frekvens i beina som absolutt alle lag har bruk for.
– Sånne typer er bare helt magiske å ha på et lag, legger han til.
Ryktene om beilere fra større ligaer har, siden gjennombruddet i fjor, svermet rundt Zachariassen. Skålevik er også en av dem som tror Sarspborg 08-spillerens tid i norsk fotball snart er talt.
– Hvor lenge får vi se ham i Eliteserien?
– Jeg vet ikke helt, kanskje ut året. Vi får se hva som skjer til neste år. Jeg tipper at det er mange som snuser på ham, sier Skålevik.
Det er likevel lett å lese på Brann-spissens ansikt at han vet mer enn han vil si.
– Det vi prater om blir mellom oss, smiler han lurt.
Han blir mer snakkesalig når spørsmålene dreier seg mot landslaget.
– Jeg har fått med meg at Lars Lagerbäck har fulgt litt med på ham, og jeg tror Doff er en spiller som passer godt inn i måten landslaget spiller på. Jeg håper virkelig at han får seg en sjanse der. Jeg tror han kommer til å imponere der også, sier han.

Benket mot Sandefjord?

Selv ble Skålevik henvist til benken da Brann slo FK Haugesund 3-1 borte forrige runde. At Skåleviks spisskonkurrent Daouda Bamba også ser ut til å få tillit når Sandefjord kommer på besøk søndag, bryr han seg lite om.
– Så lenge vi vinner kamper nå, så bryr jeg meg nesten ikke om hvor jeg sitter. Det handler kun om å vinne kamper, og da må alle være profesjonelle, sier han.
Spissen, som i sommer takket nei til en overgang til Start, er tydelig på at et seriegull med Brann rangeres høyere enn egen spilletid akkurat nå.
– Jeg har selvfølgelig lyst å spille, men så lenge vi vinner er det helt greit, sier han.
Fåt med deg denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38