Den danske storavisen BT var første ute med å melde nyheten fredag.
Det er taxisjåførens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, som bekrefter siktelsen.
– Jeg kan bekrefte at han har bedt meg representere seg, og jeg har bedt retten om å bli oppnevnt som hans forsvarer. Jeg har ennå ikke mottatt rettens oppnevnelse, og jeg har heller ikke mottatt sakspapirene, sier Stage til avisen.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
TIl danske TV 2 sier advokaten at taxisjåføren blir siktet etter nøyaktig samme paragraf som Bendtner.
– Han skal siktes for forsøk på vold etter paragaf 244.
Stage sier videre til kanalen at hun ikke har gjennomgått saken med sin klient.
– Jeg har kun hatt telefonsamataler, og vi har ennå ikke gjennomgått saken. Så hvordan han forholder seg vil jeg gjerne vente med å uttale meg om til jeg har snakket med min klient.
Ifølge BT er det politiet i København som har valgt å ta ut siktelsen. Bakgrunnen for siktelsen skal være overvåkningsbildene fra både inne i taxien og fra utsiden.
Taxisjåførens advokat forventer å få svar fra retten i løpet av neste uke. Hun er en av Danmarks mest kjente advokater, og har vært forsvarer i en rekke store og omtalte saker.
Det var søndag 9. september at Bendtner ble siktet for vold mot den samme taxisjåføren etter en bytur i København. Rosenborg-spilleren skal ha slått taxisjåføren og pådratt ham kjevebrudd ifølge dansk politi.
Partene skal ha to ulike versjoner av hendelsen. Bendtners kjæreste tok til Instagram og forklarte at han slo i selvforsvar, mens taxiselskapet sjåføren representerer hevder det ikke var tilfellet.
Forrige tirsdag stod Bendtner skolerett på Brakka og beklagde sin oppførsel overfor et større pressekorps.
– Overfor Rosenborgs fans og publikum beklager jeg det som er skjedd, og jeg beklager at jeg ikke unngikk å havne i situasjonen, sa Bendtner.
Dansken var ikke på banen under helgens 3-2-seier mot Vålerenga på grunn av skade. Heller ikke i torsdagens Europa League-oppgjør mot Celtic var han en del av troppen. Det er usikkert når Bendtner vil være tilbake på banen.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN