BERGEN (Eurosport.no):
– Hvor mye penger skulle du få?, roper Azar Karadas til kompisen idet han går forbi.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
EN DAG SIDEN
Steffen Lie Skålevik har akkurat stilt seg opp med Eursport.no for å snakke om de siste timene av overgangsvinduet onsdag.
Han klarer ikke å unngå å le av sin 12 år eldre lagkamerat, som også har fått med seg at det ikke var selvsagt at Skålevik skulle være en del av Brann-troppen som akkurat er ferdig med fredagens eneste treningsøkt.
For til tross for at Skålevik er lagets toppscorer, er det mye som tyder på at det kan bli tøft å beholde plassen i laget.
Onsdag sikret Brann seg Daouda Bamba – en investering på over 8 millioner – og et tydelig signal om at den tidligere Kristiansund-spissen er mannen Lars Arne Nilsen og co. ønsker å satse på som midtspiss i Brann.
At Bamba forlot Kristiansund satte i gang en dominoeffekt i norsk fotball. Både Flamur Kastrati og Fitim Azemi byttet klubb som en konsekvens av Branns spisskjøp.
Bamba-overgangen gjorde ogå at Skålevik kom i spill på overgangsmarkedet.
Ikke mange timene etter at ivorianeren landet i Bergen onsdag, begynte budene på 25-åringen fra Sotra utenfor Bergen å tikke inn.
Skålevik snakker om Start-interessen (artikkelen fortsetter under):

Fikk et dilemma

Start-ledelsen, som i lang tid har vært åpen om sin begeistring for Brann-spissen, hadde et klart ønske om å gjøre 25-åringen til en permanent løsning på klubbens jakt på angrepsspillere.
– Det var veldig interesse. Jeg kunne tatt avgjørelsen og pushet det gjennom en overgang hvis jeg ville, forteller Skålevik.
Han legger ikke skjul på sine følelser for klubben han selv var med å føre til opprykk høsten 2017, og innrømmer at det var noen lange timer onsdag kveld.
– Start er en klubb jeg er veldig glad i. Hvis det er en annen klubb jeg skulle spilt for i Norge, så er det Start. Det er gøy at det er interesse, og jeg var veldig i tenkeboksen en liten periode der, men det føltes ikke riktig akkurat nå, sier han.
Sotraværingen bestemte seg, som kjent, til slutt for å bli i Brann og ta opp kampen med lagets nye millionmann. Og på fredagens trening var det lite som tydet på kapitulasjon fra den hardarbeidene spissen.
– Å forlate Brann når vi ligger på førsteplass etter 18 kamper hadde blitt feil. Det er en drøm for meg å vinne noe med Brann. Da kunne jeg ikke dra noen andre steder nå, sier han.
På spørsmål om hva som gjorde at han ikke ønsket å dra, forteller Skålevik at det ikke finnes ett enkelt svar.
– Det var mange faktorer som spilte inn. Jeg tenkte gjennom alle mulige ting, men jeg tror Brann var det riktige for meg nå, sier han.

Ønsker konkurransen velkommen

Skålevik er nå ett av fire spissalternativer hos serielederne. I tillegg til Bamba, er også Henrik Kjelsrud Johansen og Azar Karadas spillere som kjemper om den ene midtspissplassen i Lars Arne Nilsens system.
Det er en kamp Skålevik ser frem til å ta, og håper lagkameratene tenker det samme.
– Det er veldig tøff konkurranse om alle plassene. Alle må bare gjøre sitt beste for klubben nå for hver eneste kamp teller. Alle må være profesjonelle og bidra til at vi stiller sterkes mulig til hver eneste kamp.
– Jeg tror konkurransen er noe vi kan tjene på, sier han.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38