Tidligere denne uken pekte Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal ut hvilke talenter han mener man bør se opp for i årets Eliteserie. På den listen står Haugesunds angrepsspiller, Kristoffer Velde. 18-åringen fikk sin debut på A-laget til Haugesund for et halvt år siden, og umiddelbart etter ble han tilbudt proffkontrakt. Sportsdirektør Jostein Grindhaug var svært klar på at dette talentet ville han sikre seg.
Torsdag kom imidlertid et skår i gleden for Velde, som måtte operere et tretthetsbrudd i foten, skriver Haugesunds Avis. Skaden oppsto under trening med G19-landslaget. Nå er han satt på sidelinjen i nesten to måneder, og skaden ødelegger for en potensiell fast plass i trener Eirik Hornelands startellever.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
– Dårlig timing. Jeg følte at jeg var med i konkurransen om en plass på laget. Dessuten går jeg glipp av EM-kvaliken med G19-landslaget, sier 18-åringen til avisen.

For ivrig trening

Til tross for den tunge starten på en lovende Eliteserie-karriere, ser han på det som en liten trøst at en av de aller største fotballstjernene i verden sliter med det samme - og er i fare for å miste en langt større konkurranse.
– Neymar har samme skade som meg. Han må jobbe for å rekke VM i sommer, sier Velde til Haugesunds Avis.
For 18-åringen skal det ha vært ivrig trening som forårsaket skaden. Samtidig som han har vært med på A-lagets oppkjøring, har han også trent med Haugesunds andrelag og altså G19-landslaget. Haugesunds fysioterapeut, Ørjan Sørhus, mener bruddet til Velde ikke var til å unngå, men at treningen kan ha framskyndet det.
– Vi prøver å hjelpe spillerne å balansere treningen. Dessuten er det viktig at det blir kvalitet og ikke kvantitet. For Kristoffer har det vært viktig å passe på å ha nok bensin i tanken til å kunne yte maks på treningene med A-laget, sier Sørhus til avisen.

Mister sesongstarten

Det nyopererte talentet går altså glipp av sesongåpningen og litt til. Dermed lar det vente på seg å se om tipset til Rekdal slår til, at Velde blir en man bør være oppmerksom på.
Med debuten 18-åringen fikk i september har han fått syv kamper med innhopp og to kamper fra start for Haugesund.
Haugesund spiller sin første kamp i Eliteserien borte mot Odd 11. mars.
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11
Eliteserien
Mjøndalen snudde vond trend: Tok sin første seier på nesten to måneder
10/07/2021 PÅ 18:08