– I sesongoppkjøringen har vi sett konturene av et lag meg fart og tekniske ferdigheter. Vi kommer til å overraske positivt, sier Karlsen til Eurosport.no.
Start rykket opp fra Obosligaen i fjor og har hentet åtte nye spillere før den kommende sesongen.
– Man må ikke glemme at vi er nyopprykket og holder på med å bygge et nytt lag fra bunn. Likevel er jeg trygg på at vi kan slå fra oss denne sesongen.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53

– Utradisjonelt lagbygg

Klubben har unge spillere fra utlandet. Ubeskrevne blad i norsk sammenheng, men det er det som må til for å finne god nok kvalitet, mener Karlsen.
– Vi tok et valg om å bygge laget på en annen måte som kanskje ikke er så tradisjonell her i landet. Vi ønsker å gi unge spillere muligheten. Dette er kvalitetsspillere som bare kommer til å bli bedre, sier sportssjefen.
Han nekter å gå ut med en konkret målsetting for hvor på tabellen de ønsker å ligge ved endt sesong.
– Men vi skal underholde, spille fin fotball og få mennesker til å nyte å komme på Sparebanken Sør Arena. Makrellfotballen ligger litt i sjela på denne klubben og vi ønsker å skape engasjement og underholdning på banen, sier han.

Vil ikke avsløre listen

Natt til fredag måtte lagene sende inn spillerlister til fotballforbundet. Disse listene kan endres på og justeres frem til overgangsvinduet stenger 4. april.
Regelverket sier at klubbene kun kan registrere ni spillere som ikke er utviklet i Norge. Start har foreløpig altså tre for mange i sitt lag nå.
– Det kommer til å løse seg. Vi kommer ikke til å gå ut med hvordan listen vår ser ut nå, og i de to første kampene kan vi uansett bytte så mye vi vil. Derfor mener jeg det ikke er relevant å ha fokus på hvilke spillere som står på den lista nå, sier han.

Store ambisjoner

På sikt har sørlendingene store ambisjoner. Allerede om noen få sesonger er planen at de gule og svarte skal krige om edelt metall.
– Laget er ungt og kommer ikke til å «peake» i 2018. Vi ønsker å vokse. I 2019 eller 2020 kan det nok være mer aktuelt å krige om edlere metall, sier sportssjefen i IK Start.
Lørdag spiller de generalprøve mot Vålerenga før serieåpningen mot Tromsø 11. mars.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26