Stabæk-Haugesund 2-1
Saken oppdateres!
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Lettelse er vel ordet som kan beskrive dette best. Vi hadde noen småsjanser der, men klarte ikke helt å omsette. Så kommer jeg inn med friske bein og kan avgjøre det på slutten der. Det var dritdeilig, sier en smilende Mathis Bolly til Discovery etter kampen.
For kun tre minutter etter at han kom på banen limte innbytteren ballen i krysset, og Eirik Kjønø og resten av Stabæk-laget kunne juble for sin første seier siden 26. september.
Også Stabæk-trener Kjønø var lettet og glad etter seieren.
– Jeg satt i gårkveld og tenkte «hva er det beste som kan skjer her i dag?», og det var at vi lå under og snur det. Så, ja..nå tar vi med oss dette resten av sesongen, sier den fornøyde treneren i intervjuet etter kamp.
Dermed er bærumslaget oppe på en foreløpig kvalikplass, og det tettes til i bunnen av tabellen. Mjøndalen sikret ett poeng i Skien, mens Brann spiller mot Vålerenga i skrivende stund.

– De hjelpesløses hjelpere

En som derimot var langt nede etter kampen på Nadderud, var Kristoffer Velde som sto for scoringen som først sendte Haugesund i ledelsen.
– Vi er de hjelpesløses hjelpere og det har vi vært de to siste sesongene. Så jeg vet ikke om det sto skrevet i stjernen at dette kom til å skje igjen i dag, sier en tydelig skuffet Velde, som måtte se Haugesund seieren glippe til tross for å lenge ha vært det førende laget.

Slik var kampen:

Stabæk trengte desperat tre poeng i et forsøk på å unngå direkte nedrykk. Det tok sin tid før de første store sjansene kom Nadderud, og når det først begynte å skje ting så var det gjestene som sto bak det meste.
For en som har brukt å trivdes på Nadderud er Alexander Søderlund, som har scoret i alle sine fire kamper mot Stabæk som FKH-spiller. 34-åringen ble byttet inn etter vel timen spilt og jammen skulle det skje ting kort tid etter byttet.
Kun minutter etter var det nettopp gjestene som gikk opp i ledelsen. Et lekkert angrep av Haugesund og Kristoffer Velde satte elegant inn kampens første mål.
– Stabæk, Stabæk, Stabæk…Nå ser det ikke bra ut, meldte Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet etter at Stabæk ble liggende under.
Derimot skulle det tennes et håp om seier for hjemmelaget da Sturla Ottesen lurte på bakerste stolpe og satte utligningen i det 77. minutt. Scoringen var også Stabæk-spillerens første Eliteserie-mål.
Og flere mål skulle det også bli. Mathis Bolly ble byttet inn i det 82. minutt, og kun tre minutter senere klinket innbytteren til og satte den i Haugesund-krysset. Dermed sto det 2-1 til Stabæk, et resultat som også holdt seg kampen ut.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56