• Se Strømsgodset–Tromsø på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 15.30!
Tromsø er inne i en tung periode i Eliteserien.
Etter tidvis å ha storspilt på vårsesongen, står Simo Valakaris mannskap nå med fem strake tap.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Det går på selvtilliten løs hos de røde og hvite. Overfor lokalpressen forklarte blant annet Jostein Gundersen tapsrekken med at motstanderne i Eliteserien nå har fått bedre tid til å bli kjent med og finne mottrekk mot Valakaris fotball.

– Gjør ikke som de skal

Det er imidlertid en forklaring Eurosport-ekspert, og Mjøndalen-spiller, Christian Gauseth ikke kjøper.
– Forklaringen for meg er at spillerne ikke gjør som de skal gjøre.
– Der de tidligere flyttet ball med stort tempo og kvalitet, står de nå i ro og spiller ballen til hverandre. Det er veldig få initiativer, det er omtrent bare Gjermund Åsen som beveger seg, sukker Gauseth i Eurosports Eliteserie-podcast.
Eurosport-eksperten stiller seg samtidig undrende til Valakaris valg med å spille Nord-Norge-derbyet uten en rendyrket spiss.
– Mikael Norø Ingebrigtsen er en strålende fotballspiller, men når du setter han opp mot en Martin Bjørnbak i et Nord-Norge-derby, så begynner jeg å lure på hvor dårlig Mushaga Bakenga egentlig er.
– Når Ingebrigtsen blir prioritert foran så er det på mange måter et veldig tydelig signal for ham, sier Gauseth.
  • Se Strømsgodset–Tromsø på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 15.30!

Savner nøkkelspiller

Runar Espejord, som har vært finnens klare førstevalg på topp denne sesongen, sliter med en skade, og er også tvilsom til lørdagens kamp mot Strømsgodset.
– De savnet Espejord mot Bodø/Glimt, men det går vel så mye på kvaliteten og bevegelsene i laget. De har jo ikke glemt hva de skal gjøre, det er bare at de gjør det for dårlig nå, sier Gauseth.
Der får Gauseth støtte av kollega Asbjørn Myhre.
– Spania vant EM uten spiss, men de hadde Xavi og Iniesta, og da kunne man bruke Fabregas som falsk nier, men det er et helt annet nivå. De trenger helt klart å få Espejord tilbake, men hvis vi husker Tromsø før sommeren, da de for eksempel banket Rosenborg på Alfheim, så visste jo RBK hva som møtte dem, så det blir for enkelt av Tromsø-leiren å skylde på at motstanderne nå vet hvordan de spiller, sier Myhre.
– For når de utfører det de er blitt enige om, på en så godt måte som mot Rosenborg, så er de innmari vanskelig å stoppe, legger han til.
  • Se Strømsgodset–Tromsø på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 15.30!

Åpner for Bakenga

Om Espejord mister også hegens kamp, åpner Valakari overfor iTromsø for at Bakenga kan bli aktuell i elleveren. En annen som også er aktuell for en startplass lørdag er Tromsø-trenerens 19 år gamle sønn.
Med Morten Gamst Pedersen ute, kan Onni Valakari få sin debut fra start etter overgangen i sommer.
– Jeg har alltid sagt at det handler ikke om du er ung og gammel, det handler om du er god eller dårlig. Hvis Onni får sjansen må han være klar, sier Valakari til avisen.
  • Se Strømsgodset–Tromsø på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 15.30!
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31