• Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
Etter sammenlagtseier over Maccabi Tel Aviv avanserte østfoldingene på sensasjonelt vis til Europa League. Fredag ble gruppene trukket, og sarpingene står foran flere tøffe oppgjør.
Besiktas, Genk og Malmö ble gruppemotstander. Sportssjef Thomas Berntsen gleder seg til det han mener blir som et eventyr å regne, og har pekt seg ut spesielt én kamp som et høydepunkt.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55

– En gryte

Tyrkiske Besiktas er nemlig beryktet for å ha et kokende livlig publikum i ryggen. Allerede i første Europa League-kamp 20. september skal sarpingene til Istanbul for en ekte europeisk ilddåp.
– For en fantastisk opplevelse det kommer til å bli med Besiktas! Der borte er det en helt syk gryte, og det er så kult å spille der, sier Berntsen til Eurosport.no.
Istanbul-laget spiller på Vodafone Arena, som tar drøyt 40.000 tilskuere.
Tidligere Liverpool-keeper Loris Karius har nettopp signert for klubben. Pepe og Álvaro Negredo er andre kjente spillere som er på klubbens lønningsliste.
  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!

– Møter ikke Barcelona

Berntsen er strålende fornøyd med trekningen på flere plan.
– Vi møter et bra Genk-lag som topper hjemlig liga og Malmö er et bedre lag enn oss, sier sportssjefen, og utdyper rundt hvorfor han mener trekningen er god.
– Alle disse lagene er bedre enn de vi møtte i kvalifiseringen, men ingen er markant bedre. Vi møter ikke Barcelona, men det er gode lag.
Malmö leder av Norges-vennen Uwe Rössler og ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Allsvenskan. Genk leder den belgiske toppserien og har blant annet den norske landslagsspilleren Sander Berge i sine rekker.
  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!

Kommer med påminnelse

Selv om han presiserer at deres mål og ambisjon er å utvikle seg og ta nye steg som lag og individuelt, er Berntsen klar på at de ikke har planer om å være noen kasteball.
– Vi har mulighet til å prøve å ta noen poeng. Så får vi se om det blir null, ett, tre eller fem. Alle lagene er bedre enn oss, men vi har allerede slått tre lag som er bedre enn oss, minner han om.
Dessuten er sportssjefen klar på at alle motstanderne er lag som kommer til å fylle Sarpsborg stadion, slik at det også økonomisk vil bli en stor opptur for sarpingene.
Denne helgen spiller Sarpsborg 08 bortekamp mot Bodø/Glimt. Den kampen kan du se søndag klokken 18 på Eurosport Pluss og Eurosport Player!
  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54