Populære sporter
All sport
Vis alt

– Duellen som avgjør derbyet

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 31/08/2018 klokken 20:20 GMT+2

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth har sett seg ut én duell som han gleder seg mer til enn noen annen den kommende runden.

Arnor Smarason

Foto: Scanpix

Søndag møtes Lillestrøm og Vålerenga til lokalderby på Åråsen.
I denne ukens Eliteserie-podcast trekker Christian Gauseth frem det han mener er denne ukens mest spennende duell i Eliteserien. Som en slags kamp i kampen søndag.
Nemlig LSKs Arnór Smárason mot VIFs Mohammed Abu.
– Duellen mellom de to kommer til å bli helt avgjørende, sier Gauseth.
Begge kom til sine respektive klubber i sommer og har gjort umiddelbar suksess. På sin dype midtbanerolle har Abu dekket rom, regissert og gitt medspillere større frihet.
Smárason har på sin side operert i rommet bak Thomas Lehne Olsen helt på topp og scoret fire mål på like mange kamper. Samtidig har han fått sin spissmakker sin å skinne.
– Smárason spiller i det rommet Abu har til oppgave å passe på. Han er bevegelig, ønsker å spille fri medspillere og stikke gjennom selv for å komme til avslutningsposisjoner, sier Gauseth.
– Abu er den vaktbikkja som skal passe på akkurat det rommet i tillegg til å strø pasninger. Jeg ser for meg at denne duellen kommer til å avgjøre kampen. Det er nok den mest spennende duellen å følge med på den kommende runden, sier han.
Vålerenga er nummer syv i Eliteserien med 30 poeng før søndagens batalje. LSK ligger på 13. plass med 19 poeng.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame