Oppdatert 03/11/2018 klokken 20:43 GMT+1

Stabæk gikk på nok et hjemmetap lørdag da Kristiansund kom på besøk. Før resten av bunnlagene skal i aksjon søndag ligger Henning Bergs mannskap fortsatt på nedrykksplass.

Bjørkeeidet

Stabæk–Kristiansund 0-1:
Stabæk tok imot Kristiansund med kniven på strupen hjemme på Nadderud lørdag kveld.
Med to poeng opp til trygg plass, og først ut denne Eliteserie-runden, var Henning Bergs mannskap nesten helt avhengige av å få med seg et godt resultat før resten av runden trilles i gang søndag kveld.
Det klarte imidlertid bæringene ikke. Kristiansund økte seiersrekken til fire ved hjelp av Aliou Colys fulltreffer ti minutter før full tid.
– De kjempet tappert, og igjen spilte de jevnt med motstander, men det ble ingen scoring for Stabæk. Håpet er naturligvis ikke ute, men nå ser det blytungt ut, slo Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim fast.
(Saken fortsetter under sammendraget):

Ny smell for Stabæk – Coly matchvinner på Nadderud

Ingen Ohi-hjelp for Stabæk

Ohi Omoijuanfo uttalte overfor Eurosport tidligere i uken at han ikke har planer om å bli med Stabæk ned en divisjon om det verste skulle skje.
I lørdagens oppgjør fikk spissen en enorm mulighet til å hjelpe laget sitt i kampen mot nedrykk da han ble spilt gjennom bak KBKs forsvar, men spissen klarte ikke å benytte seg av muligheten.
Det var imdlertid gjestene som fikk kampens første mulighet. Sondre Sørli løp fra blåtrøyenes forsvar, men satte avslutningen like til side for mål.
Deretter var det Stabæks tur til å markere seg. Både nevnte Omoijuanfo og Eliteseriens toppscorer Franck Boli fikk hver sin enorme mulighet, men de to Stabæk-spissene maktet ikke å sende vertene i føringen.
Uten uttelling for noen av lagene dabbet tempoet litt av. Siste halvdel av første omgang skjedde det lite, og lagene tuslet til pause på 0-0.

Gjestene i tverrligger

Mens hjemmefansen sang «Gi oss mål, Stabæk», var det vertene som nok en gang var nærmest etter pause.
Liridon Kalludra har vært het for Kristiansund i høst, og var nær ved å tegne seg på scoringslisten for sjette gang på ni kamper. Svensken dro seg inn fra venstre og sendte avgårde en avslutning som strøk borti tverligger og over mål.
Det var kanskje det skremmeskuddet hjemmelaget trengte for å våkne, for i minuttene etter spilte Bergs mannskap seg til flere gode muligheter. Men Verken Boli, Omoijuanfo eller Moussa Nije fikk nettsus.

Gikk som det måtte

Det skulle straffe seg. Ti minutter før full tid fikk Aliou Coly tid til å ta ned ball og sikte fra rundt 16 meter. KBK-kapteinen tok vare på muligheten og banket inn 1-0 til gjestene.
– Jeg så at keeper var litt i dårlig posisjon. Jeg forsøkte å plassere den i hjørnet og den traff. Det var godt å se den gå i mål, sa Coly til Eurosport etter kampen.
Stabæk maktet aldri å slå tilbake, og stirrer nå nedrykksspøkelset dypt inn i hvitøyet.
Før søndagens kamper i Eliteserien ligger Stabæk fortsatt på nedrykksplass med fire poeng opp til trygg plass.
Sesongens to siste kamper for Stabæk er borte mot Odd og hjemme mot nedrykksrival Strømsgodset.
Slik startet lagene:
Stabæk: Sandberg - Hanche-Olsen, Granli, Demidov, Moe - Hou Sæter, Keita, Børkeeiet, Njie - Boli, Omoijuanfo.
Kristiansund: McDermott - Coly, Psyché, Ulvestad, Sivertsen - Diop, Aasmundsen, Kalludra - Alexandersson, Bye, Sørli.